Van esélyem rávenni a 2,5 éves, soha nem fürdetett Németjuhászunkat a fürdésre? Hogyan?
Már nem kölyökkorában került hozzánk, sohasem volt fürdetve, a fürdetéshez hozzászoktatva. Most nyáron elkezdett szagosodni.
Egy hatalmas, alacsony falú kádat megtöltöttem neki az udvaron vízzel, de nem tudom rávenni, hogy belemenjen. Próbáltam a mancsát belemártani, de inkább elhúzza, mintsem élvezné.
Felemelni nem engedi magát, illetve a belecsalogatás sem megy.
Más ötlet?
Igen, van olyan kutya, amelyik szereti. Ezt senki nem mondta, hogy nincs, nem tudom hol olvastal ilyet.
De egy kutyat akkor sem igy szoktatunk vizhez, hogy lelocsoljuk slaggal.
Nullarol indulnak, ezt figyelembe kell venni, ha tetszik, ha nem.
"Egy kutyat nem slaggal szoktatunk vizhez."
Nem hát, kell egy tűzcsap minimum!
Kozmetikussal jobban jársz valószínű tele van aljszőrrel ami kezd bepunnyadni ezért büdösödik.
Kozmetikus kiszedi az aljszőrt megfürdeti és megszárítja.
Évente 2x minimum illk elvinni a vedlős fajtákat egy szakszerű kozmetikára.
Ez is hozzájárul a kutyatartáshoz,főleg,hogy te egyedül nem fogod tudni megoldani.
Szoktatást már kölyök korban kellett volna. Így sem lesz egyszerű a kozmetikusnak sem. Szóval jelezd előtte,hogy nem fürdött még,érdemes olyan helyet keresni ahol ketten dolgoznak.
Legtöbb kutya megszokott szeppeni az idegen hely idegen emberek láttán. Így kevésbé tiltakoznak.
Slagozást és a teli kádas dolgot felejtsd el,csak még jobban megutáltatod a kutyával a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!