Van esélyem rávenni a 2,5 éves, soha nem fürdetett Németjuhászunkat a fürdésre? Hogyan?
Már nem kölyökkorában került hozzánk, sohasem volt fürdetve, a fürdetéshez hozzászoktatva. Most nyáron elkezdett szagosodni.
Egy hatalmas, alacsony falú kádat megtöltöttem neki az udvaron vízzel, de nem tudom rávenni, hogy belemenjen. Próbáltam a mancsát belemártani, de inkább elhúzza, mintsem élvezné.
Felemelni nem engedi magát, illetve a belecsalogatás sem megy.
Más ötlet?
Menjetek el horgászni, és bszd be a tóba!
Előbb utóbb megszereti hidd el!
Az udvari teknőt nehezebben definiálja egy "kutya tudat"!
Nyilvan nem ugy kell elkezdeni a furdetest, hogy egy tele kad vizbe probalod becsalni, ami szamara idegen.
Zuhanyzotok nincs? En ott kezdenek. Eloszor csak viz nelkul; jutalomfalattal (de valami olyannal, ami tenyleg erdekes szamara es eleg budos ahhoz, hogy felkeltse a figyelmet. Mittudomen, sult maj) becsalnam.
Aztan szepen-lassan megismertetnem a vizzel is. Eloszor csak mellette kezdenek vizezni, nem ra iranyitanam a zuhanyfejet. Kozben sok-sok jutalom.
Es igy tovabb. Kelleni fog nem 1, de nem 2 is ket alkalom, mire talan meg tudod furdetni. Lehet; hogy csak a 10. lesz a nyero, kutyatol fugg.
Az en kutyam utalja a furdetest, a vizet, de hozza lett szoktatva, elviseli.
Nala se ugy kezdtuk, hogy beraktam egy kad vizbe.
Ha a németjuhász megfelelően van fésülve, nem szagosodik.
Kifésülted totál a téli szőrt belőle?
Inkább szánj rá pénzt és keress kozmetikust, aki vállalja. Ő legalább az aljszőrt is tisztességesen kifésüli belőle.
Kert, slag. Ráteszel egy nyakörvet, azt az egyik kezeddel fogod, a másikkal locsolod rá a vizet. Utána egyik kezeddel ugyanúgy fogod tovább, a másikkal samponozod. Utána leöblíted, és mehet.
Egy ideig lehet csalogatni, meg pozitív megerősítéssel próbálkozni, de a vége az legyen hogy megfürdik a kutya. Ne tanítsd meg neki, hogy az általa kellemetlennek/ismeretlennek ítélt dolgoktól el lehet menekülni. Semmi baja nem lesz attól hogy megfürdeted, úgyhogy nyugodtan vidd végig a folyamatot tudva azt, hogy jót akarsz az állatnak.
Elsőre próbáld csak lecsutakolni. Egy teli kád víz idegen és ijesztő neki. Ha zuhannyal vagy slaggal próbálod, legyen nagyon gyenge a vízsugár és ha menekül, fél, hagyd abba, mert csak egy életre elijeszted tőle.
Megpróbálhatod elvinni úszni is, hogy szokja és megtanulja, a víz jó móka is lehet. Utána lehet belemegy magától is a kádba.
Nagyon jo otlet slagozni meg kikotni :D
Olyan trauma lesz neki, hogy az eletben nem furdeti meg senki, de meg kozmetikus se.
Egy kutyat nem slaggal szoktatunk vizhez.
Az én kutyám pl. imádja a slagot. De az nem jó fürdetésre, mert hideg víz jön belőle. Fürdetéshez langyos vagy kézmeleg víz kell, ami oldja a bőrzsírt, plusz megfelelő sampon.
Ne egyedül emeld fel a kutyát, emeljétek fel ketten (elől-hátul megfogva). Tegyétek bele az üres kádba (ne vízzel telibe), az egyikőtől nyugtatgassa, adjon neki jutifalatokat, a másikótok meg gyengén folyó langyos zuhannyal nedvesítse át a szőrét. Aztán állítsd le a zuhanyt, samponozd jól át elől hátul alul felül, és bő langyos vízzel öblítsd le. Eközben a segítőd végig szeretgesse, falatoztatgassa, és ne engedje kiugrani a kádból. Érdemes a kád aljába tenni valami textilt vagy műanyag kilépőt, hogy ne csússzon el a kutya, mert csúszkálni fog. Én fürdettem így befogadott kutyát is, szerintem az se volt szokva a fürdetéshez. Simán meg tudod csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!