Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó ötlet szerintetek most a...

Jó ötlet szerintetek most a kiskutya?

Figyelt kérdés

A párommal másfél éve házasodtunk és költöztünk össze és elhatároztuk, hogy szeretnénk egy kis kutyát. 2 hónapja születtek és 2 hét múlva már el is hozhatjuk az egyiket. Mindennap beszéltünk róla és nagyon várjuk.

Azonban nagyon sok életkörülmény változott. Kb. A házasságunk óta próbálkoztunk végre úgy néz ki teszteltem egy pozitívat. Amit igazából el se hiszünk ennyi idő után.

Örülök, mert ha gyeden leszek, lesz időm a kutyusra, sétáltatni, megtanítani neki mindent is, amit csak szeretnénk.

Azonban kiver a víz, ha eszembe jut, hogy meg is fog születni az a kisbaba és úgy már nagyon nehéz lesz, mert eleinte bent leszek a picivel.

Állandó kinti kutyus lesz egyébként ez számunkra biztos, ezt akitől vesszük is mondtuk.

Meg nem tudom a kutyasétáltatást hogy fogom összeegyeztetni a kicsivel, mert eleinte biztos nem fog menni fogni a babakocsit meg a pórázt is, párom meg kesőbb fog csak hazajönni.

A másik probléma, hogy eldöntöttük, ha jön a baba költözünk, mert a babaváróval akkor végre egy nagyobb kertes családi házat. Egy sajátot, mert most szüleim régi házában lakunk.

Csak az sok felújítással fog járni és már aludni se tudok, hogy amiatt itthon kell majd hagyni, mert ott még semmilyen kerítés nincs, még nagyon sok munka van azzal a házzal.

Úgy érezzük utólag, hogy ha ezt tudtuk volna előre lehet csak kicsit később vállaljuk be.

Egyébként egy golden retrieverről van szó, nem egy kicsit kutyáról.

Páromnak nagyon sok kutyája volt már életében. Nekem meg szüleimnek mai napig van egy lassan 10 éves.

Nagyon örülnék, ha megírnátok a véleményeteket, hogy szerintetek nagy gond-e, hogy ennyi változás közepette érkezik a kutyus vagy sose èrkezik rosszkor, hanem az a lényeg, hogy szeressük.

2023. júl. 7. 08:45
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%

Utolsó, ha csöndben maradtál volna... Biztos ezért van, hogy a kutyáimat úgy kell kizavarni az udvarra és fél perc után már tolonganak az ajtóban, hogy be akarnak jönni. Ők nem tudják, hogy jobb nekik kint. Csak azt, hogy nyáron bent hűvösebb van, télen melegebb, amikor otthon vagyok, akkor pedig bent van történés amiből nem akarnak kimaradni, kint meg nem.

Sajnos az elmaradott részeken felnőtt emberekben megmaradnak az elmaradott tévképzetek.

2023. júl. 7. 10:42
 12/33 anonim ***** válasza:
93%
Nem jó otlet, csaladcentrikus kutyat nem rakunk ki az udvarra. Amig kolyok, meg jo ido van persze foglalkoznal vele par orat, aztan amikor megno, es amugy is bekoszont a tel, hideg van, a minuszokba mar nem mennel ki hozza órákra... kap egy jo esetben 10 perces simit, meg kajat, vizet aztan csokolom. Tudom, mert gyerekkent nekunk is csak kinti kutyaink voltak, nem volt beleszolasom. Most hogy sajat hazam van, es kinti-benti kutyaim, latom mekkora kicseszes es unalom a kinti kutyak elete.
2023. júl. 7. 11:29
 13/33 anonim ***** válasza:
88%

Golden retrievert odaadott tenyésztő csak kinti tartásra? Háááát... Az egyik legembercentrikusabb kutya, max. kinti-benti tartásra szokták ajánlani, nem egy olyan fajta, aki egyedül elhéderel kint.

Ha ennyi kérdőjel van benned, akkor pedig ne legyen most kutyátok. Egy kölyökkutyával majdnem annyi meló van, mint egy gyerekkel, már ha jól akarod csinálni, és egy jól nevelt, jól szocializált kutyát szeretnél, akkor bizony sok időt és energiát (és türelmet) kell belepakolni az első évbe. Költöztök, felújítotok, kinti kutyát tervezel egy házba, ahol még kerítés sincs, és már azon aggódsz hogy fogsz pórázzal sétáltatni 1 év múlva, amikor még sem a gyerek, sem a kutya láthatáron sincs... várjatok még szerintem azzal a kutyával.

2023. júl. 7. 11:31
 14/33 anonim ***** válasza:
89%

Kölyök kutya és kisbaba sok egyszerre szerintem, de ez családfüggő, én nem vállalnám be.

A golden retriever matrica kutya, nem kinti kutya, lesz egy rakás rossz szokása, ha csak kint tartjátok.

Biztos, hogy tenyésztő, ahonnan már most hozhatnátok ilyen rövid időn belül? Melyik kennel? Szerepel a fajtagondozó egyesületnél?

2023. júl. 7. 12:30
 15/33 anonim ***** válasza:
88%

Nem ismerlek titeket, nem teljesen kizárt, hogy meg tudnátok oldani, de a helyetekben várnék a kiskutyával. Túl sok dolog jött össze, ráadásul kölyökről, nagytestűről és goldenről van szó. Egy kölyökkel sokat kell foglalkozni, akkor tudod a későbbi problémamentes együttélést megalapozni. Egy nagytestű később érik, emellett fizikailag is erősebb, ez terhesen vagy babakocsival még jól nevelt kutyánál is okozhat nehézséget (saját tapasztalat). Golden: szeret sok időt tölteni a családjával és még felnőtt korában is játékos, ha kint tartanátok, akkor * sokat kell vele kint lenni és játszani (nevelni stb.), de a kinti-benti jobb lenne.

Nekünk hasonló méretű kutyánk van, direkt úgy került a családba, hogy még a baba előtt legyen időnk megtanítani az alap dolgokra, szocializálni, suliba járni, miegymás és egy kicsit nőjön be a feje lágya is (3,5 éves volt, amikor az első babánk született). Nem volt könnyű megoldani, főleg a gyermekágyas időszakban az aktív foglalkozást, napi sétát, játékot, kutyatársaságot. Elég sokan és sokat vagyunk kint a kertben, mert mindig van mit csinálni (állatok, veteményes, miegymás), a babát meg úgyis kell levegőztetni, így társaság, simogatás van, de az aktívan vele töltött időt nem lehet megspórolni. Felénk babakocsival amúgy sem élmény közlekedni, nekem a hordozós kutyasétáltatás vált be.

2023. júl. 7. 12:30
 16/33 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Akkor jól éreztem, h mostanában nem tudtam aludni attól, hogy rendben lesz -e így.

Csak nem szeretném h megsértődjön, akitől vesszük, de erre nem számítottam.

Nagyon szeretném még most is és sajnálnám...

2023. júl. 7. 15:08
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen bizonytalan vagy, akkor mondjátok vissza és várjatok valamennyit. A tenyésztő nem szokott megsértődni, sorban állnak mások a kiskutyáért. Az ő sértettségétől ne tarts. (Nekünk is így lett kiskutyánk, egy pár visszamondta a 6 hetes kutyust.) Ha nem tenyésztő, hanem szaporító, akkor meg már most felejtsd el és ne hozz onnan semmiképp kutyát.
2023. júl. 7. 16:00
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Helyes, ha visszamondjátok a kutyát, nagyon rossz ötletnek tartom kölyökkutyát hozni kisbaba mellé. A kölyökkutyával sokat kell foglalkozni, a baba mellett semmi időd nem lesz rá. Ha csak azt szeretnétek, hogy legyen a kertben egy kutya, akkor egy odősebb kutyát kellene örökbe fogadnotok, de azt is engedjétek be magatokhoz a házba. Az már nem ugrabugrál, nem rág, nem szed szét semmit, csak naphosszat pihen, és hálás nektek, hogy lett egy családja.
2023. júl. 7. 17:38
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

"Csak nem szeretném h megsértődjön, akitől vesszük, de erre nem számítottam."

Ha megsértődik, az ő baja. Normális ember örül, hogy előrelátóak vagytok, felelős döntést hoztok, és nem vállaltok be úgy tőle egy kölyköt, hogy garantáltan se időtök, se energiátok nem lesz foglalkozni vele.

(Tele van a környékünk a vérgoldenekkel horrorlabradorokkal, akiket a tulajdonosok hazavittek, kiszexualizáltak a kertbe, foglalkozás nélkül hagyták nőni, mint a gyomot, aztán meglepődtek, hogy nem úgy működik a kutya, mint a tévében... Ne, tényleg ne.)

2023. júl. 7. 17:57
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy valóban célszerű lenne megvárni míg megszületik a baba. Jó néhány kicsi egyáltalán nincs el babakocsiban tologatva. Szóval az sem biztos, hogy órákat tudnál sétálni a babakocsit tologatva, mert a baba már 10 lépés után ordítana.
2023. júl. 7. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!