Mit teszel, ha póráz nélkül van a kutyád, hívod egyszer, hívod mégegyszer, de csak nem jön vissza hozzád?
42 ! 3 kutyasuli plusz tréner. Szvl akk az oktatók is hülyék. Oké 😂.
Nekem meg van 2 németjuhászom és egy saarloosi farkaskutyám...sose jártak suliba, Én tanítottam Nekik mindent.
Az Ő kutyája meg egy foxi keverék. Próbáltak vele már mindent is. Ül, fekszik meg minden, de nem behívható.
A kutyasuli a gazdát tanítja. Ha a gazda nem tud elég következetes lenni, vagy csak nincs érzéke a kutyákhoz, azon teljesen 100 kutyasuli sem tud segíteni. De az is benne van, hogy ha a gazda túl sokat engedett már meg addig a kutyájának, a kutya túl sok hülyeséget, rosszat tanult a saját gazdája által, azt nehéz kitörölni.
Nagyon könnyen lehet, hogy másnál a kutya patikán működne.
Itt nagy tevedesben vannak egyesek. A kutya, meg ha csaladtag is, akkor is egy allat. Barmi tortenhet, ami miatt kizokken, hiaba behivhato mondjuk 100-bol 99 esetben…
En meg pont az ellenkezojet hiszem, nincs 100%-ban behivhato kutya, legalabbis hobbi szinten.
A dolgozo, munkakutyakkal talan mas a helyzet, de ok kifejezetten ugy tudom ki vannak valasztva esetleg tenyesztve az adott munkara es nagyon intenziven treningezik oket, ami hazi korulmenyek kozott nem megoldhato. De meg lehet naluk is elofordul, hogy kizokkennek, passz.
Munkakutyáim vannak, aktívan és magas szinten dolgoznak. Sem hangtól, sem látványtól, soha semmitől nem ijedtek meg. Egy esetben láttam rajtuk stresszt, amikor évekkel ezelőtt bementünk a Veresegyházi Medveotthonba. A medvék nem érdekelték, de az oroszlánok mellett legalább feltámadt egy egészséges túlélési ösztön bennük. A reakció az volt, hogy hozzám jöttek, nálam akartak megoldást találni erre.
Van 100%-os behívható kutya. Van az a pont, amikor az ember tökéletesen tudja és érzi, hogy a kutyája mire mit fog reagálni. Hogy ez sok tréninget és munkát igényel, ez igaz. De aki nem akarja beletenni ezt a munkát és ezért nem is működik úgy a kapcsolata a kutyájával, az ne mondja, hogy nem hisz ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!