Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon szimpatikus lenne...

Nagyon szimpatikus lenne nekem a beagle kutya, de az egyetlen, ami nagyon zavar, hogy nem ragaszkodik. Megy az orra, saját feje után, nem érdekli a gazdája, csak megy előre. Hasonló fajta, ami gazdicentrikus?

Figyelt kérdés

Ami jó benne, hogy kicsi, de nem miniatűr, masszív, játékos, barátságos, mókás, lehet vele mindenfele menni, élettel teli.

Egy ismerősöm próbál lebeszélni róla, mert leszarja a gazdáját és ez nagyon zavar is, nagyon nehezen nevelhető, nincs benne meg ösztön szinten, hogy menjen a gazdája után, inkább arra megy, amerre neki tetszik. Ez az ismerősöm csivavát ajánl nekem. Csak vele nem lehet nagyokat sétálni és túl kicsi. A cicám 7 kilós, elsöpörné a lakásban.

Az a baj, nagyon szeretem a beagle fajtát, de szeretném, ha ragaszkodna.

Ezért keresnék hasonló fajtát.

2023. júl. 2. 22:29
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
48%

Nekem az a kutya nem gazdacentrikus, ami annyira a szagokra fókuszál séta során, hogy ott hagy póráz nélkül. Mert akkor máris nem én vagyok a középpontban. Minden kutya szereti a gazdáját, ettől függetlenül vannak önállóbb fajták. Nincs is ezzel semmi gond, kinek a pap, kinek a papné, csak ne számítson senki egy juhászkutyás gazda imádatra egy kopótól. Ismerek több beagle-t és juhászkutyákat (mudi, puli, border, németjuhász stb) is. Ég és föld. Lehet kedves, simulékony, barátságos, de ha egy szag érdekesebb a gazdánál, akkor az szerintem nem gazdacentrikus. A beagle ettől függetlenül egy jó kutya, mert tényleg mindenekivel barátságosak és könnyen tarthatóak, egészségesek, de érdemes tisztában lenni mit várhatunk el tőlük.

#16 mint írtam, 95%-uk nem engedhető el pórázról. Tiéd lehet pont beleesik abba az 5%-ba, kivételek mindig vannak, de nem ez a jellemző. Van csendes mudi is, de attól még a fajta ugatós :D

Kérdező, ha kimondottan gazdacentrikus kutyát szeretnél, akkor juhászkutyák kötött keresgélnék. Sok közepes és kisebb termetű fajta van közöttük. Velük viszont sportolni kell valamit (1 éves koruk után), mert igénylik. Minimum a séta + futás.

2023. júl. 3. 12:57
 22/23 anonim ***** válasza:
77%
Azért nem engedhető el pórázról, mert a legtöbb beagle gazda alapból így áll hozzá, nem is tanítja a kutyát, mert hogy beagle ilyen. Egyébként kis képzéssel simán behívható.
2023. júl. 3. 21:56
 23/23 anonim ***** válasza:
34%

#16 és #21

a szerinted 95% igy néz ki a valóságban:

A beagle tulajdonosok 40%-a buta ahhoz, hogy megfelelően bánjon a kutyájával, ezért a beagle nem megy vissza hozzájuk. Akkor sem, ha semmilyen szag nincs a közelben, mert ha visszamennek, akkor 1. kikapnak (és nem értik, hogy miért, csak megtanulják, hogy visszamenni = szidás/verés), 2. ha nem is szidják/verik, de azonnal pórázra veszik, 3. egész héten összesen töltött 2 órát a szabadban, azt is pórázon, és már teljesen bezsongott a nem megfelelő tartás miatt.

A beagle tulajdonosok további 45%-a szaporítótól vette a kutyáját, ÉS nem tud semmilyen kutyával bánni, ami a genetikai betegségekben, pl. idegrendszeri abnormalitásokkal küszködő kutyák esetében halmozottan probléma.

A maradék 5% tudja, hogy a beagle egy 100%-ig megbízható, kedves, bújós, kiválóan tanítható kutya.

2023. júl. 4. 04:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!