Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon szimpatikus lenne...

Nagyon szimpatikus lenne nekem a beagle kutya, de az egyetlen, ami nagyon zavar, hogy nem ragaszkodik. Megy az orra, saját feje után, nem érdekli a gazdája, csak megy előre. Hasonló fajta, ami gazdicentrikus?

Figyelt kérdés

Ami jó benne, hogy kicsi, de nem miniatűr, masszív, játékos, barátságos, mókás, lehet vele mindenfele menni, élettel teli.

Egy ismerősöm próbál lebeszélni róla, mert leszarja a gazdáját és ez nagyon zavar is, nagyon nehezen nevelhető, nincs benne meg ösztön szinten, hogy menjen a gazdája után, inkább arra megy, amerre neki tetszik. Ez az ismerősöm csivavát ajánl nekem. Csak vele nem lehet nagyokat sétálni és túl kicsi. A cicám 7 kilós, elsöpörné a lakásban.

Az a baj, nagyon szeretem a beagle fajtát, de szeretném, ha ragaszkodna.

Ezért keresnék hasonló fajtát.

2023. júl. 2. 22:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
40%
Corgi esetleg?
2023. júl. 3. 03:03
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

A beagle szerintem is bújós, sokkal inkább tartok egy beaglet, mint egy cocker spánielt vagy egy csivavát.

Csivavát azért sem, mert a barátnőm anyósának volt egy csivavája, és kint a teraszon ettek valamit, csivava ott téblábolt körülöttük a kertben, aztán jött egy sólyom féleség és úgy elvitte, mint a szél. És sosem viheted sehova a szabadba kirándulni, mert sosem tudod, hogy mikor viszi el valami róka vagy vadmacska, vagy egy rragadozó madár (vagy a kezedben tartod folyamatosan)

A beagle eredetileg vadászkutya, és mint minden kutyát, a beagle-t is tanítani kell. Ha eleget futhat szabadon és nem csak a városban a járdán őrül meg, akkor igenis a fél szeme mindig rajtad van és ha te bekanyarodsz mondjuk egy fa mögé, mintha bújócskáznál, akkor ész nélkül rohan utánad. Otthon pedig bújós, ha szexelni akarsz a barátnőddel, akkor be kell csuknod a hálószoba ajtót, különben ő is ott akar lenni. (amúgy is veled alszik, ha nem söpröd le erélyesen az ágyról)

Télen (erős minuszokban) viszont könnyen megfázik, érdemes kabátot adni rá.

2023. júl. 3. 06:21
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
6-os :D Bújós kutya csak a plüss? Hát ezzel vitatkoznék. A jelenlegi Cane Corsom, és az őt megelőző bull típusú keverékem tipikus bújós kutyák. Ölbemászósak, dörgölőznek, neked dőlnek, ha azt akarják megölelgesd őket.
2023. júl. 3. 06:34
 14/23 anonim ***** válasza:
85%
Nekunk egy kozepes meretu keverek kutyank volt, es Cica volt a neve, ha ez a nev jelent valamit a szamotokra... :)))
2023. júl. 3. 06:37
 15/23 anonim ***** válasza:
92%
A beagle is tud bújós lenni, szerintem ez sokkal inkább az egyed személyiségén meg a gazdi-kutya közötti bizalmon múlik, mint a fajtán. Sajnos felé éve sincs, hogy elveszítettem gyerekkorom kiskutyáját, egy beaglet, aki imádott nyáron mellettem heverészni a fűben. Mindig hozzám kellett érnie valahol. Ha arrébb tettem a lábam vagy elfordultam, dünnyögve jött utánam. Szeretett nekem dőlve ücsörögni, sokszor úgy aludt, hogy a lábamon volt a feje. Persze odakinn séta alatt vitte az orra, ott nem várt el simogatást.
2023. júl. 3. 07:24
 16/23 anonim ***** válasza:
34%

Kinek mi a gazdacentrikus. Nekem egy kutya nem az, amit pórázról nem lehet megbízhatóan elengedni, mert lelép egy érdekesebb szag után :D otthon attól még lehet bújós, kedves, de nah, a beagle-ök 95%-át nem lehet biztonságosan szabadon engedni, max ha már nagyon idős. Nem rossz kutyák, de kinek mi az esete. Aki a gazdát figyelő, parancsotváró kutyákat szereti, annak nem lesz a kedvence.

Esetleg menhelyi keverék, amiben van beagle? Múltkor láttam egy kutyát, ami valószínűleg németjuhász x beagle keverék volt.

2023. júl. 3. 07:43
 17/23 anonim ***** válasza:
92%

Nem igaz. Az enyém 1,5 éves, és soha nincs baj a behivással. Első hivásra rohan vissza hozzám, otthagyja a szagot. Soha nem kell másodszor hivni. Pedig tele van energiával, mint egy duracell nyuszi, de lesi, hogy mikor mit csinálok, akár a Duna parton, a holtágnál vagyunk, akkor is. Első szóra jön. Kb 20-25m a maximum, amit hajlando lemaradni mögöttem, utána hivás nélköl rohan utánam. Ha hivom, akkor viszont azonnal.

Mondjuk foglalkozni kell vele, tanitani, engedni futkározni. Mint minden kutyával.

2023. júl. 3. 08:01
 18/23 NTBS ***** válasza:
0%
Válasz más fajtát.
2023. júl. 3. 08:51
 19/23 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem a nem bújós kutyák többsége csak túl későn került gazdához. Magyarul elcseszte a tenyésztő/szaporító és nem volt eleget testközelben a pici kutya. Sérültek, mint a menhelyi kölykök. 4 hónapos korig ha nem kerül családba, sosem fogja annyira embernek tekinteni saját magát, mint aki beleszületik. Hogy ez jó vagy rossz, döntse el mindenki.
2023. júl. 3. 11:26
 20/23 anonim ***** válasza:
25%
Volt beagle-m. Baromi ember centrikus volt és bújós. Igen, ha szagot éreznek, akkor nincs az az erő, ami eltéríti őket róla, de ez szinte minden vadászkutyára igaz, erre lettek kitalálva, de baromi egyszerűen megoldható a probléma egy pórázzal. Attól még nem lesznek ridegek a gazdájukkal.
2023. júl. 3. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!