Mit gondoltok panelházban lehet tacskót tartani?
Lakáskutyát felnőtt korában napi 3x le kell vinni sétálni,míg kölyök nyilván többször.
Ha le van mozgatva akkor lehet tartani nekem egy 6 kg-os és egy 23 kgos altív terrierem van lakásban. Totál jól elvannak.
Reggel 40 perc séta,bandázás,játék.
Munka után 1-1,5 óra séta-bandázás
lefekvés előtt kb 22:30-23 óra körül egy pisire még lemegyek velük.
Hétvégén kirándulások,ilyenkor nyáron vízpart úszás egész nap, reggel 1-1,5 óra , délután is ugyan ennyi.
Nem rombolnak,kiegyensúlyozott kutyák.
Mivel le vannak fárasztva,megkapják a kellő ingereket.
Vagy a panelt kell lecserélni vagy másik fajta kutyát választani.
A szomszédunkban két tacsi él kertes házban, de rohadt hangosak, egész nap rohangálnak a kertben, áskálódnak, kergetik a macskákat.
Már lekenyereztem őket, hallgatnak rám, és elhallgatnak, ha rájuk szólok, ha a gazdájuk nincs otthon, de elég öntörvényű kutyusok.
Én a IV. emeleten tartottam tacskót és igazi házőrző volt.
Egyszer elfelejtettem bezárni az ajtót és elmentem fürdeni, amikor arra lettem figyelmes, hogy a kutyám veszettül ugat a lépcsőházban. Zengett a lépcsőház. Kipattantam a vizből és a kutya a lépcsőfordulóban ugatott lefelé nézve. 2 sötétbőrű rohant lefelé. Valószínű benyítottak a lakásomba és a kutyám pont az ajtóval szemben feküdt, hát nekik rontott.
Simán lehet kutyát tartani, csak tényleg ölben kell levinni és felvinni.
A buszmegállóban álltam amikor tőlem pár méterre megállt egy kocsi és a hátsó ülésről lökdöstek ki egy kis tacskót, majd a kocsi elment.
Szerencsétlen állat csak nézett utánuk és nem mozdult. Állt és várt.
Egy darabig néztem és figyeltem, majd odamentem hozzá és láttam, hogy nagyon ijedt, de nem félt. Beszéltem hozzá és egy idő után farokcsóválással odajött hozzám. Elindultam gyalog és a kutyus jött mellettem. Ő lett az első tacsim. Soha le nem vette rólam a szemét, mindig úgy szaladgált, hogy lásson. Mély nyomot hagyott benne, hogy kidobták. Sok a lelketlen ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!