Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám lenyírni a...

WidowmakerButt kérdése:

Hogyan tudnám lenyírni a kutyám körmét, ha egyáltalán nem engedi megfogni a mancsát?

Figyelt kérdés

6 éves huskyról lenne szó, sajnos eddig nem igazán nyírtam a körmeit, mert nem voltak nagyok, így nincs hozzászokva a körömnyíráshoz. Próbáltam állatorvostól kérni nyugtatót, aminek köszönhetően sikerült nyírni a körmeiből, de az erek miatt csak a végét tudtam lecsípni a körmöknek.

A fő kérdésem az lenne, hogyan tudnám hozzászoktatni a körömnyíráshoz? Próbáltam megjutalmazni, amikor megengedte, de valahogy nem igazán segített. Nyugtatót nem igazán merek neki beadni megint, mert az állatorvos szerint nagyon lelassítja a szívverést.

Másik kérdés, hogyan tudnám lenyírni a fekete körmöket? Sajnos van egy-két köröm a lábán ami már szinte teljesen fekete, így egyáltalán nem látom az eret, és félek hogy belevágok. Nincs valami módszer erre?

2023. jún. 6. 01:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Elviszed kozmetikushoz vagy orvoshoz.
2023. jún. 6. 01:44
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Te otthon sehogy. Vidd el kozmetikushoz.
2023. jún. 6. 08:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Ne csinald, ha nincs hozzaszoktatva es te sem ertesz hozza, mert elrantja a kutya a labat es mar bele is vagtal, vagy leszakad/beszakad a karom, ami meg rosszabb elmeny lesz neki, es soha nem fogja megengedni senkinek. A feketeben nem is latod az eret, ott a vegen kell figyelni alulrol a karmot, hogy hol az elo szövet, es hol kezdodik a vaghato rész, a kis melyedesnel, na ezt nehez elmagyarazni... par alkalommal vidd el egy kozmetikushoz es kerd meg, hogy mutassa meg. Egy huskynal ez amugy is 2 emberes feladat. :D
2023. jún. 6. 09:32
 4/11 anonim ***** válasza:
Mennyit mozog az a kutya hogy husky létére körmöt kell neki vágni? 6 éves kutyám van nekem is, még csak azt se mondanám hogy én vagyok a mintagazdi, aki napi 8 órát sétál a kutyával, de soha még a közelébe se volt annak, hogy vágni kelljen a körmét.
2023. jún. 6. 09:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Kérj pacsit.
2023. jún. 6. 10:22
 6/11 A kérdező kommentje:

Általában napi 1-2 óra séta mindig van vele, nagyon ritka kihagyásokkal. Szinte mindig nagyon kemény talajon sétálunk, de valahogy nem akar kopni a körme.

Nem tudom hogyan működnek a dolgok egy kutyakozmetikusnál, de pontosan mit tud vele csinálni, aminek köszönhetően le tudná vágni a körmeit?

2023. jún. 6. 10:32
 7/11 anonim ***** válasza:

Egy idegennel teljesen máshogy viselkedik egy kutya. Meg vannak a technikái a lefogáshoz.

Az, hogy milyen a körme genetika is. Nekem beagljeim vannak. Ugyan annyit és ugyanolyan talajon sétál mindegyik. Még is az egyiknek csak 5. ujjáról kell lecsípni, a másiknak mindegyikről.

2023. jún. 6. 13:36
 8/11 A kérdező kommentje:
A legnagyobb félelmem csak az, hogy néhány körmén viszonylag kicsi a vágható rész, és hallottam már olyan kozmetikusokról, akik nem törődve belevágnak az érbe. Sajnos nincs ismerősöm aki tudna ajánlani valakit, de ha nem muszáj akkor inkább én csinálnám, és akkor legalább ő se stresszel annyit ha lefogják vagy valami
2023. jún. 7. 02:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Ezek a varosi legendak meg kifogasok...
2023. jún. 7. 06:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Előfordulhat, hogy belevág, ahogy állatorvossal is. Állatorvos azért praktikusabb vinni, mert ott tuti, hogy van cauter amivel leégeti az eret.
2023. jún. 7. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!