Egy 4 éves ugatós, de nem agresszív, csak nagyon reaktív kutyánál alkalmazom azt a módszert, amit a tréner mondott, de lesz egyáltalán változás?
Más kutyákat ugat meg. 1 hónapja voltam trénernél és nem igen látom a változást, főleg, ha nagyobb testű kutyát lát. Vajon valaha fog változni? Több hónap kell neki vagy ilyen marad ? Egyszer se hagyom rá ezt a viselkedést, de 15-20-ból 1x viselkedik jól. Lábnál keresztbe állítva elől és hasnál fogva kell tartani, nem szabad ülnie sem. Célponttal ellenkező irányba nézzen. Sokszor ugrál és retkes lesz a cipőm folyton. Kaja módszer nem jó, mert nem beles , max virslit szereti , de azzal ne kelljen utcán rohangálni. Labda lenne jó még,de akkor azzal lesz elfoglalva és ugrál, hogy adjam oda , aztán dobáljam.
Lesz valaha változás?
Miért baj, ha vinned kell virslit?
Ha a labdára ennyire motivált, miért nem tanítod meg arra, hogy a labda a jutalom, ha jól viselkedik? Nyilván először kell némi önkontrollt tanítani a kutyának, hogy ne ugráljon, ha meglátja a labdát.
Gyakorlatilag nulla információt írtál, de az azért kiderül, hogy a kutyának nagyon alapvető hiányosságai vannak a nevelésben, a veled való kapcsolatban. Először ezeket kellene pótolni.
Keress másik trénert, de lehet, hogy egy sima csoportos engedelmes is hozna már változást.
Valószínű, hogy rosszkor és nem elég határozottan próbálod megoldani a helyzeteket. Szerintem a virslivel sétálással semmi baj nincs, én is szoktam magammal vinni, de azt is pár alkalom alatt meg lehetne tanítani, hogy ne ugráljon a játékért, hanem csak szugerálja, egy hónap se kellene rá. Próbáld meg már akkor elterelni a figyelmét, mikor még nem reagál a kutyára, legyél egy lépéssel előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!