2 személyes sport autóban hogy lehet LEGÁLISAN kutyát szállítani, lehet egyáltalán?
Cane Corso keverék, egy kicsit kisebb mint egy fajtatiszta… Kiváncsi vagyok, hogy egy Nissan Z vagy Toyota GT86, vagy egyéb hasonló autókban hogy lenne szállítható legálisan.
Az hogy kivesszük az ülést, az szabályos?
Semmi sem tiltja az ülés kivételét, amennyiben nem ül ott ember.
Cane corso talán még az ülés előtt is elfér a lábrésznél.
Hámmal és kutya biztonsági övvel rögzítve. Nem egészen értem, miért érdekes, hogy kétüléses a kocsi, a kutya nyugodtan lehet az anyósülésen vagy előtte, a lényeg, hogy rögzítve legyen. A kresz szemében a kutya rakománynak számít és ennek megfelelő szabályok vonatkoznak rá.
Konkrétabban:
a) a jármű vezetőjét a szabad kilátásban és a vezetésben, a forgalom többi résztvevőjét pedig a jármű fényjelző berendezéseinek észlelésében ne akadályozza;
b) a jármű ajtajainak, illetőleg a rakfelület oldalfalainak lezárását ne gátolja;
c) egyenletesen és úgy legyen elhelyezve, hogy a jármű stabilitását számottevően ne rontsa;
d) úgy legyen rögzítve, hogy el ne csússzék, le ne essék, ki ne ömöljék, továbbá olyan módon legyen lefedve (letakarva), hogy le ne szóródjék;
e) az elkerülhetetlennél nagyobb zajt, szennyeződést ne okozzon;
f) magassága - a jármű magasságával együtt - a négy métert ne haladja meg;
g)289 a járművön - a (3) és (7) bekezdésben foglalt eseteket kivéve -, illetőleg annak rakfelületén ne nyúljék túl.
Ebből nyilván a d pont az, ami érdekes.
Nekünk is van egy kétszemélyes autónk és amikor azzal viszem a kutyát (malinois), akkor rögzítem a kutyáknak kitalált biztonsági övvel.
Lényeg, hogy ne essen le, ne üsse meg magát és persze téged se zavarjon a vezetésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!