Elájul a kutya amikor túl boldog?
Van egy keverék kiskutya akinél dologozok angliában.
15 éves lány kutya szóval öreg szegény ( szívével is vannak gondok születésétől fogva de arra szedi a gyógyszert)
Sajnos az utóbbi időben (fél év) 2x is elöfordult az hogy elmentünk valahova és amikor visszajöttünk annyira örült a gazdájának hogy besokkolt az agya és összeeset.. ilyenkor akár több percig is eszméletlen és kb úgy néz ki mint ha halott lenne de pár percel késöbb elkezd pislogni és szép lassan magához tér.
Na a mai nap 2x is előfordult ez amikor a kertkapú elött elsétált egy ember a kutyájával és gondolom szimpatikus volt a kutya neki így boldog lett és összeesett megint (kb 5 percig tartott az eszméletvesztés)
Nyilván ( mint a gazdi ápolója mert ő kerekesszékes) egyből pattantam az E-rollerre és vittem is az állatorvoshoz akik sajnos semmit sem tudtak megálapítani csak azt hogy öreg, ekkor hazahoztam és kb 3 órával késöbb megint ugyan ez a szituáció megtörtént és ugyan úgy elájult.
Egyértelmüen akkor történik amikor tól izgatott lesz a kutya ilyen olyan okokk miatt...
Volt már valakinek hasonló?
Ilyenkor teljesen úgy néz ki mint akinek szívrohama van és meghal.. Nem tudom mennyi ilyet bír még ki szegény ilyen időssen de azt hogy bezárd és ne vidd ki sétálni meg nem lehet megtenni
A mi kis öreg kutyánknak Apukám háromszor adott szívmasszázst is. Háromszor előfordult ilyen futás, kaland utáni ájulás.( pl jött hazafelé a sétából, sőt nyargalt,meglátta Apukámat és nagyon boldogan szaladt elé, de útközben elájult)..Az ilyen ájulások közt több idő eltelt,pontosan nem tudom mennyi. S közben teljesen jól volt. Szerintem ameddig van kedve sétálni, hadd menjen.
A kutyánk szívbeteg volt, a veséje is beteg volt, gyógyszereket kapott rá. Az öregséggel sajnos nem lehet mit tenni..de mielőtt elment, előtte pár napig tényleg nagyon rosszul volt. Gyógyszerekkel próbáltuk segíteni, de az orvos mondogatta,hogy nagyon öreg már..És képzeld el, hogy amikor a gyógyszerektől ideig-óráig kicsit jobban volt, elővettem a pórázt és boldogan felpattant,menni akart. Persze nem mertem nagy sétára vinni és fel is vettem időnként. De most se bántam ezt meg. Üdvözölte a kutyákat az utcában, heves farokcsóválással, boldogan sétált.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! A gazdája nagyon próbál rá vigyázni csak mivel rengeteg baja van így én csinálom helyette.
A kiskutya így néz ki: [link]
Egy kis keverék (csivava+tacskó keverék + még valami)
Köszönöm a Linket is kb igen ez történik ....
most fogtam és körbekeritettem fekete fóliával a keritéseket hogy senkit se tudjon látni ha kivülről valaki elsétál mert 1 pillanat alatt megvan a baj
4/
Tökéletesen az van amit leírtál, ugyan ez játszódik le itt is vszeg.
Fel kell készülni hogy ez itt az út vége? Ha párszor megtörténik még lehet hogy az egyiknél már nem kell fel?
Kiegészítem előző hozzászólásomat: Küldök egy linket: különleges betegségek kutyáknál. Narkolepszia. Pontosan ez történik az én kutyámmal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!