Mennyire pusztítja ki egy nagytestű kutya a füvet egy kertben?
Sziasztok!
Szeretnék egy nagytestű kutyát (kuvaszt, komondort vagy akár mindkettőt). Viszont nem szeretném, ha a folytonos szaladgálással, ugrálással kipusztítanák a füvet.
Tulajdonképpen az lenne a valódi kérdésem, hogy működik-e együtt egy nagy kutya és egy szép kert?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Alapvetően nem kivitelezhetetlen, de bizonyos kompromisszumokkal jár.
Például a kerítésnél biztos ki lesz taposva, ahol csaholnak majd, meg amúgy se jó a fűnek a sok árnyék miatt. Csapások, pisifoltok lehetnek.
Árnyékos helyen biztosan lesz 1-2 gödör, amit én javaslok megengedni, mert ha felveszed a kesztyűt és betemeted, akkor csinálni fog másik helyen. 1 helyen engedd meg + mozgasd le a kutyát és erre nem lesz gond. (Unalomból eredő frusztráció miatt is ásnak).
De valóban, kutyával nem lesz olyan a kert, mint nélküle. Előbbi szebb, utóbbi otthonosabb :)
"De valóban, kutyával nem lesz olyan a kert, mint nélküle. Előbbi szebb, utóbbi otthonosabb"
fordítva, kutyával otthonosabb, anélkül "patentabb"
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Úgy tudom, vannak különböző fűmagkeverékek, amelyek pl: taposástűrőbbek vagy szárazságtűrőbbek a többinél. Ezekkel nem védhetőek ki ezek a "szépséghibák"?
Ha jól tudom, ilyen a Johnsons-fűmagkeverék is. És az is szépnek mondható :)
Ahol sokat vannak, kerítés front oldala ott teljesen kikopott a fű, döngölt föld van, kb. mint a beton. :D
Ahol még sokan mennek, ott kis ösvények jelzik a fűben. Máshol megmarad. Viszont sok gödröt ásnak, amibe szeretnek belefeküdni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!