Engeditek hajléktalannak hogy megsimogassa a kutyátokat?
Én mindenkinek megengedem, aki normálisan megkérdezi ÉS aki felé szimpátiát mutat a kutya. Egy hajléktalan simijétől sem lesz koszosabb vagy büdösebb mint mikor a Dunaparton duhajkodik.
Gyerek van a családban, ezért gyereknek is, ha kéri és a szülő megengedi (és nincs a kezében kaja vagy játék, mert azt megpróbálná elvenni tőle - nem bántaná, de egy gyereknek ez ijesztő lehet). Azért résen vagyok ilyenkor, rövidre fogom a pórázt, gyerekek esetében leguggolok, mondom, hogy hogyan simizze, én is simizem, adok neki jutifalit stb. Nem volt még semmi atrocitásunk szerencsére.
Simán van, hogy valami illat izgalmasabb/vagy a kérdező közömbös és le se tojja, hogy mit akar a random járókelő, ilyenkor mondom, hogy bocs, de ő most inkább szaglászik (tehát azért nem hívom oda, hogy vki megsimogathassa).
Labi/bull keverék, az emberekkel szemben néha közömbös, de a legtöbbször érdeklődő, barátságos, és ha valaki kedvesen szól hozzá, akkor már megy is puncsolni. Néha random emberekbe lesz "szerelmes", csóvál messziről, megy oda, bújik simiért - általában azért ilyenkor kiderül, hogy az illetőnek is van kutyája, nem tudom, talán érzi a "boldog kutyaszagot" rajta... :D Van itt egy fodrászat a házunk alatt, az egyik fodrász hölgy egyszer észrevette, amikor férjem hozta hazafelé, kiment, hogy jajdeszépkutya, megsimogathatja-e, és mivel szimpi volt a kutyinknak, azóta mindig jelez, hogy menjünk arra potyasimiért. Nem mintha itthon nem kapna eleget! :D
De furák manapság az emberek…. Nem a hajléktalan téma miatt, hanem h 10 válaszból 7 azt írja h senki ne érjen a kutyájához, stb.
A minap történt velem, hogy mentem az utcán, egy faszi két bulltípusú kutyával volt, telefonált, kutyák le se szarták. Odajött hozzám az egyik, baromi cuki volt, csóvált, beszéltem hozzá és megsimítottam a vállát. Mire a faszi full kikelve magából előbb elverte a kutyáját, majd utánam ordibált, hasonlókat ígérve nekem h milyen jogon érek az ő kutyájához.
Nagyot fordult a világ, 10-15 éve sohasem lett volna kérdés, hogy egy cuki kutya ha odajön, megsimogatHATod-e. Miért is ne…?
Nyilván pórázon szorosan lévő vagy láthatóan távolságot tartó kutyához nem megyek oda. De h meg akarjanak verni, mert egy kutyát megsimogattam…. Komoly.
#14:
Majd akkor is így gondolkozz, ha majd az a cukinak látszó blöki leharapja az egyik ujjacskádat.
Értem, nyilván - vannak sérült kutyák (testi vagy lelki értelemben), de azért sok-sok éves tapasztalattal, állatorvos melletti munkával elég jól olvasom a kutyaszótárt.
És nyilván nem arról van szó, ha egy kutya egyáltalán nem érdeklődik vagy netalán el is húzódik, mert nem vagyok valami mániákus, aki nyálcsorgatva követi a szőrös állatot. :D
Most kimondottan olyan esetben lepődtem meg, mikor a kutya maga jön hozzám, full barátságosan és a gazda kissé... Hát érdekes.
Jó, hát az a gazda egy fsz, vannak, akik egy yorkit is képesek rángatni, aztán csodálkoznak az emberek, mitől lesz méregzsák némelyik kutya.
Én inkább arra reagáltam, hogy nagyot változott szerinted a világ, hogy mit engedünk meg mit nem. Rendszeresen futok bele (lakótelep) figyelmetlenekbe, akik minden kutyára rámozdulnak. Így sem volt egyszerű rehabilitálni a kutyámat, ezek pluszban megnehezítették a dolgot. És akkor örülhetek, hogy a tűzijátéktól, vihartól nem fél (csak én imádkozok minden szilveszterkor, hogy valami barom ne pont ott csináljon lakástüzet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!