Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Engeditek hajléktalannak hogy...

Engeditek hajléktalannak hogy megsimogassa a kutyátokat?

Figyelt kérdés
2023. máj. 24. 13:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
78%
Senkinek sem engedem, és én sem simogatom más kutyáját.
2023. máj. 24. 15:03
 12/26 anonim ***** válasza:
92%
A kutyám nem engedi, hogy idegenek megsimogassák, mentett.
2023. máj. 24. 15:09
 13/26 anonim ***** válasza:
93%

Én mindenkinek megengedem, aki normálisan megkérdezi ÉS aki felé szimpátiát mutat a kutya. Egy hajléktalan simijétől sem lesz koszosabb vagy büdösebb mint mikor a Dunaparton duhajkodik.

Gyerek van a családban, ezért gyereknek is, ha kéri és a szülő megengedi (és nincs a kezében kaja vagy játék, mert azt megpróbálná elvenni tőle - nem bántaná, de egy gyereknek ez ijesztő lehet). Azért résen vagyok ilyenkor, rövidre fogom a pórázt, gyerekek esetében leguggolok, mondom, hogy hogyan simizze, én is simizem, adok neki jutifalit stb. Nem volt még semmi atrocitásunk szerencsére.

Simán van, hogy valami illat izgalmasabb/vagy a kérdező közömbös és le se tojja, hogy mit akar a random járókelő, ilyenkor mondom, hogy bocs, de ő most inkább szaglászik (tehát azért nem hívom oda, hogy vki megsimogathassa).

Labi/bull keverék, az emberekkel szemben néha közömbös, de a legtöbbször érdeklődő, barátságos, és ha valaki kedvesen szól hozzá, akkor már megy is puncsolni. Néha random emberekbe lesz "szerelmes", csóvál messziről, megy oda, bújik simiért - általában azért ilyenkor kiderül, hogy az illetőnek is van kutyája, nem tudom, talán érzi a "boldog kutyaszagot" rajta... :D Van itt egy fodrászat a házunk alatt, az egyik fodrász hölgy egyszer észrevette, amikor férjem hozta hazafelé, kiment, hogy jajdeszépkutya, megsimogathatja-e, és mivel szimpi volt a kutyinknak, azóta mindig jelez, hogy menjünk arra potyasimiért. Nem mintha itthon nem kapna eleget! :D

2023. máj. 24. 15:12
 14/26 anonim ***** válasza:
45%

De furák manapság az emberek…. Nem a hajléktalan téma miatt, hanem h 10 válaszból 7 azt írja h senki ne érjen a kutyájához, stb.

A minap történt velem, hogy mentem az utcán, egy faszi két bulltípusú kutyával volt, telefonált, kutyák le se szarták. Odajött hozzám az egyik, baromi cuki volt, csóvált, beszéltem hozzá és megsimítottam a vállát. Mire a faszi full kikelve magából előbb elverte a kutyáját, majd utánam ordibált, hasonlókat ígérve nekem h milyen jogon érek az ő kutyájához.

Nagyot fordult a világ, 10-15 éve sohasem lett volna kérdés, hogy egy cuki kutya ha odajön, megsimogatHATod-e. Miért is ne…?

Nyilván pórázon szorosan lévő vagy láthatóan távolságot tartó kutyához nem megyek oda. De h meg akarjanak verni, mert egy kutyát megsimogattam…. Komoly.

2023. máj. 24. 15:29
 15/26 anonim ***** válasza:
76%
#14 Azért ez szélsőséges eset... Azért teljesen hülyén lehet olyan helyen simogatni a kutyát, amire odakap, aztán még én vagyok a sz*r. Inkább ne nyúljon hozzá, meg amúgy sem úgy nevelem a kutyáimat, hogy bárkit közel engedjenek magukhoz. Nem galamb vagy állatkerti zsiráf, mi lesz a következő, a parkban mindenki etetni akarja?
2023. máj. 24. 15:39
 16/26 anonim ***** válasza:
73%
A kutyám távolból is megugatja a hajléktalanokat. Aligha akarna. De mégis lenne olyan, nem akarnám, hogy megsimogassa. Le tudom mosni a kutyámat, de akkor sem szimpatikus, hogy olyan fogdossa, akinek lehetősége is aligha van normális higiénére. Bokorban pisilt és kakilt, utána ha a hátsóját ki is törölte, biztos nem tudott kezet mosni. Vagy mégis. Nem tudom. Mások sem tudni, miket fogdostak előtte, de az bizalomgerjesztőbb általánosan, mint akinek a lehetőség sem adott. Ok, hajléktalanszálló meg miegyéb, de biztos nem fog minden pisi-kaki után helyet keresni a kézmosásra. Arról nem beszélve, hogy amikor hajléktalanok átmeneti otthonában volt gyakorlatom, volt olyan lakó, amelyik a fürdetésnél (szerencsére elkerültem az élményt, csak figyelő voltam) az ujjaival felnyúlt az ánuszába és kiszedegette a kakidarabokat. Darabokat. Csak azoknak a hajléktalanoknak engedném meg, ha a kutyám nem ugatná meg őket, akik egy nagyon jóféle hajléktalanok otthonában vannak. Na ott tényleg tisztaság, rend volt, énmagam is fürdettem őket, vannak (vagy voltak) elvárások, jófejek is voltak, szóval van némi bizalmam, hogy nem osztanak meg semmit a kutyámmal.
2023. máj. 24. 15:41
 17/26 anonim ***** válasza:
72%

#14:

Majd akkor is így gondolkozz, ha majd az a cukinak látszó blöki leharapja az egyik ujjacskádat.

2023. máj. 24. 15:43
 18/26 anonim ***** válasza:
72%
14-es, cukinak látszik a kutyám, DE utcáról mentették már felnőtt korában, és tele volt rossz élményekkel, ennek megfelelő volt a viselkedése is, amiből több év munkája volt stabilizálni, és még mindig van, amire befeszül, hozzá türelem kell, hogy engedje magát simogatni. Nem kockáztatom meg, hogy bárkit is megharapjon félelemből, mert rosszul ítéli meg az ember közeledését a rossz előélete miatt. Sajnos a kölyökkori szocializációját nem volt alkalmam biztosítani, mert már nem kölyök volt, amikor örökbe fogadtam. Ezt ma már senki nem mondaná meg róla ránézésre, hogy ő valamikor az utcán élt, és bánthatták is akár. Nem azért lett kutyám, hogy idegeneknek ingyenes kisállatsimogatást biztosítsak az utcán, és egy idegennek nem lesz türelme kivárni azokat a hónapokat, mire a kutyám engedi, hogy hozzáérjen valaki, akit korábban nem ismert. Bennem egyből megbízott valamiért, de nem ez az általános hozzáállása azokhoz, akiket először lát. Nem egyszer futottam bele egyébként olyan esetbe, hogy kisgyerek oda akart robogni, hogy megsimogassa, csak úgy kérdés nélkül, volt, hogy úgy kaptam fel a kutyámat (9kg körüli), és közöltem a gyerekkel, aki már ott volt a zajos kismotorral a sarkamban, és a szülővel is, hogy a kutyám nem szereti az idegeneket. Az én felelősségem a kutya, ha valakit megharap, még ha azt okkal is teszi, engem szednek elő. Védett már be ittas fazon ellen, nem harapta meg, csak megugatta, nem hagytam harapni, az ugatás is elég volt, hogy a gyökér ne támadjon le (akart). Én ismerem a kutyámat, és én tudom, hogy kinek a közelségét fogadja el, és ki nem szimpatikus neki. Csak azért, mert egy kutya cukinak látszik, nem biztos, hogy mindenkit közel enged magához, nem plüss.
2023. máj. 24. 16:19
 19/26 anonim ***** válasza:
79%

Értem, nyilván - vannak sérült kutyák (testi vagy lelki értelemben), de azért sok-sok éves tapasztalattal, állatorvos melletti munkával elég jól olvasom a kutyaszótárt.

És nyilván nem arról van szó, ha egy kutya egyáltalán nem érdeklődik vagy netalán el is húzódik, mert nem vagyok valami mániákus, aki nyálcsorgatva követi a szőrös állatot. :D

Most kimondottan olyan esetben lepődtem meg, mikor a kutya maga jön hozzám, full barátságosan és a gazda kissé... Hát érdekes.

2023. máj. 24. 18:35
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hát az a gazda egy fsz, vannak, akik egy yorkit is képesek rángatni, aztán csodálkoznak az emberek, mitől lesz méregzsák némelyik kutya.

Én inkább arra reagáltam, hogy nagyot változott szerinted a világ, hogy mit engedünk meg mit nem. Rendszeresen futok bele (lakótelep) figyelmetlenekbe, akik minden kutyára rámozdulnak. Így sem volt egyszerű rehabilitálni a kutyámat, ezek pluszban megnehezítették a dolgot. És akkor örülhetek, hogy a tűzijátéktól, vihartól nem fél (csak én imádkozok minden szilveszterkor, hogy valami barom ne pont ott csináljon lakástüzet).

2023. máj. 24. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!