Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtájú kutyáknak...

Milyen fajtájú kutyáknak nézzek utána amik megfelelnek az "elvárásaimnak"?

Figyelt kérdés

Későbbiekben 3-4 év múlva de lehet hamarabb szeretnék egy közepes-nagy testű kutyát.

Az elképzelés hogy bull-type vagy hasonló izmos kutya, nagy szerelmem a Cane Corso külsőleg, de még jobban szeretnék utána járni különböző fajtáknak hogy biztos a megfelelő fajtát válasszam, hogy az igényeit ki tudjam elégíteni.

Amit nyújtani tudok majd neki:

Kinti kutya lenne első sorban, de rövid szőrű kutyára tekintettel megfelelően szigetelt kutyaház, illetve zord időben a lakásba be lenne engedve.

Nagyon örülnék neki ha tanítható, nem extra makacs fajtájú lenne, mert nagyon szeretek trükköket tanítani a kutyáknak.

Tudom, hogy ezekhez a fajtákhoz erős kéz kell ami nem gond, nem első kutya lenne és kellő képpen határozott vagyok, de ha bármi gond adódna a kutya és a saját érdekemben is felkeresnék egy kutyaiskolát vagy trénert.

Több fajta is kering a fejembe, de annyi fajta van hogy több nem jut eszembe amik szóba jöhetnek, illetve az igényeiknek szeretnék utána nézni és érdeklődni.

Tudnátok ajánlani?

(Természetesen tenyésztőtől, akár külföldi kennelből szeretnék majd kutyát venni és igen nőként "fasznövelő" kutya az álmom.)

2023. máj. 24. 12:07
 1/7 anonim ***** válasza:
48%

Amerikai staffordshire terrier

Bullmasztiff,okos,tanulékony

2023. máj. 24. 12:16
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

Csak es kizarolag akkor vallalj be rovidszoru kutyat, ha a minimum az, hogy futott helyisegbe beengeded napkozben is. Legyen az garazs vagy akarmi, ha nem is a haz. De 10 fok alatt a szigetelt kutyahaz lofasz,fazosak.

Es az se eleg, ha csak ejszakara engeded be neha,mert hideg nem csak ejszaka van.

Elso korben ezt gondold at, tudod-e biztositani a megfelelo korulmenyeket.

De amugy meg ha kinti kutya kell, szuper fajtak vannak, amik meg birjak is kint.

Pl mondjuk nemetjuhasz, ha “kemenyebb” kutyat akarsz.

Viszont ugye egy munkakutyanak nem eleg a trukktanulgatas otthon.

Ha erre szeretnel kutyat, ne munkakutyaban gondolkozz. Trukkot meg egy 10 eves menhelyinek is tudsz tanitani.

2023. máj. 24. 12:22
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Ezek a fajták sem trükktanulásra sem kizárólag kinti tartásra nem alkalmasak. Persze, minden kutya tud ilyen dolgokat tanulni, de nekik ez nem elég. A bull típusúakat nagyon szeretik a kutyával futók, és a másik kinézett fajtával is inkább sportolni kellene valamit. Inkább egy németjuhász, de azt sem munkavonalból, az ő bundájuk alkalmas a kinti tartásra, és láttam már ilyen kutyával dog dancing videót is, szóval trükktanulásra is alkalmas lehet, de akkor show vonalban gondolkodj, a munkavonallal ebből a fajtából is dolgozni kell.
2023. máj. 24. 12:37
 4/7 A kérdező kommentje:

Jajj a mozgatás része lemaradt, lovagolok, tehát rengetegszer tudna velem jönni kintre. Ezen felül labdázás sétálás is meglenne.

Illetve mivel tényleg csak évek múlva lesz ilyen kutyám így a garázsba simán tudok neki helyet kialakítani.

Show vonalas németjuhász sajnos nagyon nem tetszik a csapott hátuk miatt.

2023. máj. 24. 12:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha a sport lenne a domináns inkább, és a trükktanulás kevésbé, viszont mindenképp szeretnél ilyet is, akkor az amstaff alkalmasabb lehet, de fázós.

Milyen típusú kutyák jöhetnek még szóba? Kizárólag rövid szőrűben gondolkodsz? Arcforma, testalkat terén mi az elképzelésed?

2023. máj. 24. 12:57
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Ha fontos számodra a taníthatóság akkor én a dobermannt ajánlom! Én úgy tudom az ötödik leginteligensebb fajta a világon!
2023. máj. 24. 13:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Bulltypeok nagyon fázósak, 20 van a közvetlen környezetemben, ebből 15 még a fűtött lakásban is bebújik a takarója alá, polárkabát nélkül pedig ki sem teszik a lábukat
2023. máj. 24. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!