Miért morog a kutyám némelyik kutyára, amikor sosem bánt senkit, sokszor utána játszanak is?
Megszállta a kutyádat egy démon és most a lelkedre pályázik!
Pacsiiii, nekem is ilyen az egyik kutyám... :(
Én azzal magyarázom, hogy kimaradt a korai szocializáció nála és talán idegrendszerileg sem a legstabilabb. Felnőttként fogadtam örökbe és szerencsére az emberek többsége elhiszi, ha elmondom, hogy 5 percig kattant, aztán a másik neki is mehet, nem fog visszatámadni, így elég sok haverja lett.
Nyílván a problémával is foglalkozom, viszem mindenfelé sétálni (belváros, erdő, parkok, kutyás események), közben korrigálok, ha ügyes meg nagyon megdícsérem és meg is van az eredménye, lassan "normális" kutya lesz.
#4es ugyanez
1 évesen került hozzám, menhelyi kutya. 1 éve van nálam, mostanra kezelhető lett, majdnem "normális" kutya, de néha vannak hülye dolgai. Főként első találkozáskor van problémája, akkor morog, de utána ha 1 percet eltölt a másikkal, már semmi gond. 2 másik kutyával él együtt, csak első találkozás mindig ilyen furcsára sikerül és mindig mondanom kell, hogy barátságos, csak szarul kommunikál. Én is gondoltam arra, hogy kimaradt a szocializáció más kutyákkal és ezért viselkedik így + domináns, de nem bánt senkit, inkább az lehet a gond, hogy a morgására rosszul reagálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!