Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panelben lakó kutyát milyen...

Panelben lakó kutyát milyen gyakran kell sétáltatni?

Figyelt kérdés

2023. máj. 19. 10:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%
Báőven elég a kettő. + eü
2023. máj. 19. 12:00
 12/23 anonim ***** válasza:
67%

Napi 2x tud csak szerencsétlen kutya pisilni? Vagy az eü sétát nem számolták bele a válaszolók?

Én kertesházban lakok, napi 4-5x engedem ki wc-zni a kutyáimat, sétálni egyszer viszem őket (szar időben egyszer sem). Ha panelben laknék, akkor is napi 3-4x levinném őket pisilni, nem egészséges, ha sokáig vissza kell tartaniuk.

2023. máj. 19. 12:04
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hosszabb séta amúgy elég nekik 1x, de ha van időd, mehet többször is.
2023. máj. 19. 12:05
 14/23 anonim ***** válasza:
63%
Napi 2 a minimum, 3 az optimális, 4 az ideális, több nem szükséges, 1-et meg csak akkor javaslok, ha az egész napos program, például túra, a séta összetétele, ideje pedig több dologtól függ, nincs olyan, ami minden kutyára általánosan érvényes, és életkortól, egészségtől is függ. Például az elmúlt napokban amikor szakadó eső volt, az én kutyám csak pisire volt hajlandó kimenni, aztán szaladt haza, és még bent sem igényelt plusz fárasztást, csak bekuckózott aludni, ha meg jó idő van, akkor akár egész nap túrázunk is.
2023. máj. 19. 12:27
 15/23 anonim ***** válasza:
51%

Napi 3 séta a minimum!

Nem kell mindnek hosszúnak lennie, elég, ha egyik hosszabb, a többi csak "pisi-kaki" séta. Nálunk az esti a legrövidebb, az max 10 perces. Annyi idő alatt kipisilik magukat, kakilni este nem szoktak már.

2023. máj. 19. 14:30
 16/23 anonim ***** válasza:
62%
Ezt most én se értem. Nektek az egészségügyi séta nem séta, vagy mi? Szerintem az is séta. Remélem nincs olyan, aki csak napi 2x viszi le sétálni a kutyáját... a napi 3 az a minimum
2023. máj. 19. 14:32
 17/23 Kólauborkával ***** válasza:
73%

Én sajnos sok olyat látok, akot soha nem visznek/vittek, a gazda meg csak pislo, hogy mitöl bolond a kutya, hosz kertes jáz van.

Budaörsröl beszélünk.

Ezért is kötném én a házi állat tartását is papírhoz.

2023. máj. 19. 16:05
 18/23 anonim ***** válasza:
67%
Naponta 3-4x.
2023. máj. 19. 17:10
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Kertesben lakunk ugyan de a kert pici, ott nem tud igazán sétálni így napi 3-4 szer viszem. Ebből a reggeli és az esti csak fél óra, a délutáni (kora esti) általában másfél-két órás szokott lenni.
2023. máj. 19. 22:03
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Fajta, kor és egyedfüggő. Minimum 2, de inkább 3, kistestűnél, idősnél lehet akár 4-5 is szükséges a pisilés miatt. Kölyöknél eleinte minden evés/ivás, alvás, játék után le kell vinni, később kb. annyi órát bír ki pisi nélkül, ahány hónapos, utána pedig fajta, kor és egyedfüggő, hogy mennyire lesz szüksége, hogy boldog, kiegyensúlyozott, kellően fáradt kutyus legyen.

Az utolsó séta lehet csak egy kis pisi séta (5 perc), az egyik pedig nagy, ez megint csak fajta, kor és egyedfüggő, hogy mennyi az annyi, amivel le lehet fárasztani a kutyát fizikálisan és szellemileg is.

Miénk 5 éves, ivartalan nőstény, labi-bull keverék, reggel van egy kb. 30 perces eü séta, délután van a nagy, min. 1-1,5 óra, de jó időben akár 2 óra is, és hetente min. 2-3x valami nagyobb, fárasztóbb program kell, mert nem egy kanapékutya, este pedig egy rövid 5-10 perces kör (ha szar az idő tényleg csak annyi, hogy lemegyünk, körbeszimatol, pisil és már teper is vissza, kellemes nyári estéken elszimatol 15-20 percet).

2023. máj. 20. 00:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!