Panelben lakó kutyát milyen gyakran kell sétáltatni?
Kutyafüggő.
Én 2-3x szoktam sétáltatni a kutyámat, attól függően, hogy irodás napom van-e vagy otthon vagyok. Az előző kutyusom egy 7 kilós uszkár volt, ő is így sétált, a mostani pedig egy 10 kilós uszkár. Csak azért írom a súlyukat, mert azt szokták mondani, hogy a kistestűeket gyakrabban kell vinni, de nálam nem ez a tapasztalat.
Irodás napon: 08:00-08:10 között, 16:00-16:45 között, 20:30-22:30 között.
Nem irodás napon: 10:00-10:45 között, 20:30-22:30 között.
Természetesen nem így percre pontosan, csak nagyjából. :)
Bőven jól el vannak a napi két sétával is, feltéve ha azok elég hosszúak. De persze ez nagyban függ a kutya energiasztinjétől is.
Napi 3-4 séta az ideális egy panelkutyának. A 2 séta nagyon kevés.
Az hogy egy kutyának mennyi séta kell sok mindentől függ pl kutya kora, fajtája, egészségügyi állapota stb..
Én két közepes testű kutyával élek panelban, naponta 3 séta van.
Reggel: laza szaglászós, dologvégzős séta, 30 perc - 1 óra.
Délután: futtatóba megyünk ez általában 2-2,5 óra.
Este: dologvégzős séta, kb 20-30 perc.
Naponta 12 km-t sétálunk. Nyilván a sétákat befolyásolja az időjárás is, meg az évszak stb.
Mi negyszer visszuk ki, mert a kutyus igy szeretne, jelez, ha ki kell mennie, szerencsere meg tudjuk oldani.
Ebbol 3 seta csak 10 perces, egy seta 1,5-2 oras, ha jo az ido, meg szoktunk ilyenkor futtatoba is menni heti ketszer.
Ha esik vagy ha nagyon hideg van, akkor a nagy seta is max 20 perces, utana mar menekul be :D
Tacskorol van szo.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!