A kutyámnak adhatok normál teniszlabdát?
Figyelt kérdés
Azt olvastam valahol, h a kutyáknak nem szabad teniszlabdát adni, mert van vmi olyan anyag, ami nem jó a foguknak és leszedi a zománcot. Ezért csakis kutyáknak készült teniszladát szabad nekik adni. Ez igaz?2010. okt. 10. 17:19
1/9 anonim válasza:
Ezt most hallom először, az enyémnek van kettő is, néha azzal apportírozunk. De attól még lehet igaz, de szerintem túlzás ez is, mint sokmidnen más kutyaneveléssel kapcsolatban.
2/9 anonim válasza:
mi nem teniszlabdát adutnk neki, hanem a JYSK-be vettünk teniszlabdát, de valami szárítólabda vagy mi volt ráirva. és semmi baja nincs tőle.
3/9 anonim válasza:
A miénk lerágta a külsejéről azt a sárga műszálas "burkolatot". Azt nem hiszem, hogy jót tesz, ha lenyeli. De ha a te kutyád nem akarja megenni, akkor szerintem nem lehet gond.
4/9 anonim válasza:
Az összenyálazott teniszlabdára ráragad a homok, ami idővel lekoptathatja a fogairól zománcot. Nyuzd meg a teniszlabdát, ugy már jó.
5/9 A kérdező kommentje:
Oké, megpróbálom megnyúzni a teniszkabdát :D
2010. okt. 10. 18:25
6/9 anonim válasza:
Hát ez hülyeség! Kutyásboltba jártál már? Ott is vannak teniszlabdák, csak épp a színük más. Az én kutyám teniszlabdával játszik, ha fűbe és nem homokozóba dobálod, semmi baja nem lesz. Minimális homok ragad rá, de ennyi erővel a gumi is sáros lehet, és ugyanúgy ragad a nyálra a kosz. Ez nem a teniszlabdától függ. Játék után kimosod, megmosod és ennyi. Istenem, mennyi baromságot fognak még kitalálni? Homoktól baja... és a kinti kutyák, az összenyálazott, homokos, poros csontot rágják...Még sincs semmi bajuk.
7/9 anonim válasza:
Persze, bajuk nincs, csak hamarabb kopik a fogzománc.
8/9 anonim válasza:
Ez már tipikusan egy felnagyzolt probléma. Embereknél is, ne edd ezt meg azt, mert vannak benne káros anyagok is. Mibe nincs? Ha annyira félnek egyesek a sártál, homoktól, ami a nyál miatt mindenre ráragad, akkor játszon fönnt a kutyájával, udvaron vagy lennt ne is. :)
Boccs a "bunkóságomért", de ha ezt a viszonylatot nézzük, nem lehetne semmit csinálni, hisz semmi nem egészséges 100%-an. Egy kis homoktól meg semmi komoly baja nem lesz, még a fogának sem.
9/9 anonim válasza:
Utolsónak mondjuk igaza van. A kutyák alapból egy csomó dolgot elásnak vagy akarnak. Ha az elásott csontokat előszedi és rágcsálja, attól semmi baja nem lesz. Most nem a panelban tartott kutyákra gondolok. Falun régen nem foglalkoztak azzal, hogy mit csinál az udvaron a kutya (meg most sem annyira), őrzi a házat, körbejárja a területét, játszik, ha akar stb. Ez alatt mennyi föld meg homok kerül a szájába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!