1 éves kora után hogyan változik a kutyám testfelépítése?
Bár a UK standard max. 34 kg-ot ír (65-75 font), nem olyan vészes eltérés ez. Ráadásul csak magasságeltérést vesz hibának, súlyt nem - az amúgy is a testfelépítéstől és a magasságtól függ, szóval ezen nincs mit rágódni.
Az meg változó, hogy mennyire "növi ki magát" a kutya 13 hónapos korára, bár tény, hogy a kanok még bőven szedhetnek magukra izmot ezután - de te látod a kutyádat. Tartsd karcsún, az tényleg fontos, és ne rágd magad a számokon.
Nekem ugyan kistestű kutyáim vannak, de a kanok és a szukák is erősödtek, szélesedtek 1,5 éves koruk után is. Mellkasuk szélesebb lett, izmosabb, súlyban is gyarapodtak persze emiatt. A kanok feje "férfiasabb" lett, megszélesedett 2-3 éves korukra. A szuka kutyám soványan került hozzám, akkor volt 1,5 évesen 6kg és kint voltak a bordái. Olyan 7 kilónak gondoltam az ideális súlyát. Nos jelenleg 8,5 kg (3 éves) és van dereka :D
Tiéd szerintem lesz 40kg 2 éves korára.
Standard-et meg hagyjuk inkább. Attól, hogy nagyobb egy kutya, mint az elvárás, simán lehet fajtatiszta. A természet pont leszarja a standard-et. Mudiban is hányszor van standard fölött a kutya és törzskönyves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!