Adott egy szuka 1 éves tacskó, mennyire jönne ki egy másik szuka tacskóval?
Igen, ellenkező nemű kutyák általában jobban kijönnek egymással, két kan kutya is könnyebben kijön egymással, két szuka viszont a legproblémásabb kombináció lehet. Ez még abból az időből maradt vissza, amikor a kutyák falkában éltek és a domináns szuka párosodhatott és az ő kölykeinek a felnevelése volt a prioritás. Az álvemhesség is ezért jellemző a kutyákra, ugyanis így a falka alsóbbrendű nőstényei is tudták táplálni a domináns szuka kölykeit.
Persze nem törvényszerű, hogy két szuka között probléma lesz. Nagyon sok minden függ a kutyák személyiségétől és talán még több a te hozzáállásodtól és hozzáértésedtől.
A tacskó nagyon gazdacentrikus kutya, ezért ennél a fajtánál különösen sokszor előfordul, hogy nehezen fogad el egy új társat, főleg ha sokáig egyedüli kutya volt. Neked kell ismerned a kutyádat, hogy tudd hogyan reagálna egy másik beköltözőre.
Az adott kutyáktól függ. Ismerek olyan gazdit, akinek a szuka kutyája kölyökkori trauma miatt a kan kutyákat nem viseli el, nekik megy, emiatt nem is ivartalaníttatták, mert nem volt kockázat, hogy vemhes lesz, most meg már idős. Az én kutyám bármilyen neművel megvan, neki inkább a másik kutya viselkedése számít, hogy elviseli-e vagy nem.
Neked kell ismerned a kutyádat, hogyan viselkedik más kutyákkal.
Köszönöm a sok sok választ.
Elnézést nem írtam részleteket, mert annyira hirtelen nem kaptam senkitől választ, hogy inkább hozzátok fordultam, kis megnyugtatás miatt.
Igazából egy 1 éves igazán karakán és nagyon akaratos főnök szerepet betöltő nagyasszonyunk mellé gondoltunk jó játéktársnak egy kis 8 hetes tacsi kislány babàt. Mert rengeteg szeretete van és energiája és úgy gondoltuk jót tesz neki egy tesó akivel kijátsza magát. És elfér még egy csöppség a házban és a nagy kertben, mert tudunk még egy kutyusnak szuper boldog életet biztosítani stabil szerető családban.
Más kutyákkal ezelőtt még nem találkozott.
Egyébként nagyon helyén tartjuk a dolgokat. Néha természetesen látszik a nagyon, hogy féltékeny mert a kiscsaj Molly ő nagyon bújos jön a lábunkat ragcsálja stb. De e közben nagyon vigyázz rá és annyira aranyos mikor próbál játszani vele vagy épp cipeli oda a különböző ezeregy játékát, hogy a kicsi is játszon, de ő inkább aludna. Bár van mikor igen csak keletkező vissza vissza pofoz vagy csip a kicsi a nagynak. De már meg volt az első közös alvás azóta együtt alszanak mindig. Szóval hála az égnek minden jó eddig és remélem továbbra is. Nagyon figyelünk a nagyra, és egyáltalán nincs semmi féle különbség tétel.
Komolyan mondod, hogy soha nem talalkozott meg mas kutyakkal? Miert? Setalni se jartok? Semmi? Es a tenyeszto igy adott nektek kutyat? Hat ez nem semmi
A kicsinel is tervezitek kihagyni a teljes szocializaciot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!