Tacskóval agility?
Van egy szálkásszőrű tacskóm 1 év 8 hónapos. Nagyon okos kutya, elég könnyen meg lehet tanítani dolgokra. A kutyaiskolába agilityztünk ott a szlalomon kívül a másodszora már szinte egyedül ment. A szlalomot itthon már kezdi megtanulni. Az 50cm-et kb. 3szor probaltam vele és átugrotta (csak nem akarom az akkorát eröltetni vele). 30cm-et simán ugorja. Az alagutat, hintát, palánkot imádja,azokon amikor csak el vannak engetdve van, hogy végigment pedig akkor csak játszottak.
Érdemes lenne vele agilityzni? Mekkora az a méret amitől még nem lesz baja?
Az agility-nek nem az a lényege hogy minél magasabbra ugráljon. A lényeg hogy figyeljen a gazdájára és teljesítse amit kér a gazdi.
Az 50 centi rengeteg azt ne erőltesd, mert tönkre megy a gerince.
Szerintem a 20-25 centi lenne neki az ideális ha egy fajta tiszta tacskóról beszélünk.
Fajtiszta, törzskönyves nem agyon szaporított. Azért nem is eröltettem neki az 50et csak kb. 3x csináltam.
Egyépként ő melyik kategóriába tartozik versenyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!