Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mekkora box ajánlott egy kis...

Mekkora box ajánlott egy kis termetű border collie számára?

Figyelt kérdés

Autóban történő szállításhoz, illetve edzéseken a szünetek idejére használnám, nem ez lenne az alvóhelye.

Jelenleg egy 70*50*50 -es szövet boxban van. Ennél néha az az érzésem, hogy túl kényelmesen is elfér, elég kicsire össze tud gömbölyödni. Mivel ez a box tönkrement, az új esetében elgondolkodtam az eggyel kisebb, kb. 62*42*42 centis méreten. De nem tudom, nem lesz-e túl kicsi?

A kutya amúgy 14 kiló, marmagassága 48 centi körül van (nem mértem még), háta hosszú, de fajtán belül elég kicsi, kb minden bordernél kisebb volt eddig, akikkel találkoztunk.

Szerintetek kicsi lenne vagy még megfelelő a kisebb méretű box egy ekkora kutyának? Mire figyeljek, mi az ami még kényelmesnek, elfogadhatónak mondható egy box esetén, ami autóútra kell?

2023. máj. 2. 12:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

8-9,köszi a hasznos véleményt, ezekből már ki tudok indulni valóban.

Igen amugy, nagyon vicces ahogy a mai napig képes belepreselni magát a kolyokkori agyaba is, pedig fele akkora mint a mostani helye, de megoldja es nem én kényszerítem :D

De a konklúzió, hogy megorobalom lemerni pontosan es szetnezek többféle meretaranyu box között. A csapott oldaluakat is nézegettem, de elvetettem, mert a hordozhatosag is fontos az edzések miatt.

2023. máj. 2. 17:20
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj kartonbol egy boxot, és próbáljátok ki. Bár lehet lemérned a kutyust.
2023. máj. 2. 17:22
 13/20 anonim ***** válasza:
16%

Kedves kérdező! Azért egy kutyatulajdonosnak illik tisztában lennie azzal, hogy mire van szüksége a kutyájának. Ha nem vagy kiváncsi más véleményére, akkor ne tegyél fel ilyen nevetséges kérdést.

Ha ilyen egyszerű dolgot nem tudsz önállóan megoldani, akkor talán nem kellene kutyát tartanod.

6-os leírta a lényeget, erre magadtól is rá kellett volna jönnöd.

2023. máj. 2. 17:23
 14/20 A kérdező kommentje:

13, sajnálom hogy ilyen sivár eleted van, hogy csak becsmerelni tudsz arctalanul erdemi segítség nélkül.

Drukkolok hogy egyszer Téged is megtalaljon a boldogság és akkor már nem mások minősítése lesz a legnagyobb öröm a napodban. Sok sikert kivanok hozzá!

En pontosan tudom, mire van szüksége a kutyamnak, de mivel a szemmertekem nagyon rossz, csak a számok, centik alapján latatlanul nem tudom megítelni a két méret közti különbséget. A weboldalakon lévő képeket nem tudom a kutyához mérni. Gondoltam arra is, hogy megrendelem mind a kettőt és amelyik nem jo, azt visszakuldom, de lehetőség szerint megsporolnam ezt a kört.

2023. máj. 2. 17:45
 15/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne vedd magadra, ez most egy ilyen frusztrált világ. Ő sem gonoszságból ír ilyeneket, biztosan megvan neki is a gondja, és ilyenkor mindannyian türelmetlenebbek vagyunk, mindent sötéten meg végletekben látunk.

Szerintem nincs semmi gond a kérdéseddel, és kaptál is választ rá, a többit engedd el. Nézelődj, meg fogod találni a megfelelő méretet, de ez nem az, amit a kérdésben írtál. Sok sikert a boxvásárláshoz, és sok boldogságot a kutyáddal!

2023. máj. 2. 21:06
 16/20 anonim ***** válasza:
Esetleg másik márkát is nézz, hátha van olyan, ami jobban elfér a kocsiban, biztonságos is, és a kutyának is kényelmes. Most milyet használtok? Esetleg képet tudsz mutatni?
2023. máj. 3. 16:10
 17/20 A kérdező kommentje:

Online webshopokban nézelődök, többfélét is, de a legtöbbet elvetettem amiatt, mert elég vékonynak, gyenge minőségűnek tűnnek.

Jelenleg ilyet használunk (vagy nagyon hasonlót, márkát nem tudom, mivel úgy kaptam):

[link]

Ennek az eggyel kisebb változatán gondolkodtam:

[link]

És még ezt a kettőt néztem, ebből az utóbbinak a magassága jó lehet:

[link]

[link] (M méret)

A csomagtartó helykihasználása miatt, jobb lenne ha 70 centi helyett rövidebb lenne a hordozó, de úgy tűnik a kutya marmagassága lesz meghatározó, amiatt muszáj egy 45-50 centi magasságú boxnál maradni, de a Zooplus hordozója egész ideálisnak tűnik.

2023. máj. 4. 13:33
 18/20 anonim ***** válasza:

Én autóba valami masszívabb darabot terveznék biztonsági okból. Nekem a kutyámmal jó a textil, mert tömegközlekedek, könnyűnek kell lennie, vagy ha elutazunk, jó lehet kuckónak szálláson. Autóba viszont biztonsági okból más típust használnék. Nemrég láttam egy bejegyzést fotókkal egy autós balesetről, ahol a kutya életét pont a szállítóbox mentette meg. Most nem találom, de ha meglesz, belinkelem. Ők valami ilyesmivel úszták meg a balesetet, tudom, hogy nem olcsó ez a típus, de életet menthet:

[link]

2023. máj. 5. 14:51
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a tippeket, a kisebb boxot elvetettem, mert valóban kell neki nrki ahhoz, hogy kényelmesen el tudjon feküdni.

A megoldás a kétféle box lett, az autóba találtam egy más meretaranyu műanyag boxot, az fixen marad a csomiban. Edzésekre, utazáshoz szállásra stb pedig egy osszehajtható szövet boxot valasztottam, ami így osszecsukva elfér a műanyag box mellett a csomagtartóban. Így nekem is kényelmes a cipekedes es a kutya se nyomorog egy számmal kisebb szövet boxban.

2023. máj. 15. 15:18
 20/20 anonim ***** válasza:
Az NEM kutya!
ápr. 26. 10:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!