Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baratnőmmel szakítottunk. Van...

Baratnőmmel szakítottunk. Van egy közös kiskutyánk amit közösen vásároltunk. Ő elakarja tiltani előlem ,a kutya oltási könyvébe az ő neve van.Jogilag van rá bármi esély ,hogy láthassam ??

Figyelt kérdés

2023. ápr. 29. 21:18
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
45%
Én az apámmal voltam hasonlóképpen, terrorizált, elnyomott minket. 19 évesen hoztam a családi házba egy kutyát, 20 évesen elköltöztünk tőle. (Úgy el voltam nyomva, hogy azt se tudtam, hogy kell munkát vállalni, azért hagytuk el ilyen későn). Azóta is csak a kutya miatt látogatom évente, ha nem lenne kutya, már nem néztem volna felé se. Most 34 vagyok.
2023. ápr. 30. 03:32
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

A chip NEM igazol tulajdonjogot!

A kutya tulajdonosa az, akinek a neve az adásvételi szerződésen áll.

2023. ápr. 30. 07:50
 23/39 anonim ***** válasza:
19%
Nincs több kérdésem. Ha "féreg nőnek" nevezed az exedet, akit nemrég még állítólag szerettél, akkor szerintem ne csodálkozz azon, ha nem akar többé látni még a kutya ürügyén sem.
2023. ápr. 30. 08:58
 24/39 anonim ***** válasza:
83%
Mondd már meg, hogy kinek a neve szerepel az adásvételi szerződésen. Amúgy, ha tudod bizonyítani a kölcsönt, követeld vissza a pénzt. (Egy kölcsönszerződés azért lehetett volna). Primitív a nő, nem érdemelte meg, hogy hozzáérj. Amúgy a jog nem tárgyként, hanem dologként, azonban élő dologként kezeli az állatokat. A kutya is sérülhet lelkileg, ha nem lát egy szeretett személyt. Ha házasságban éltetek volna, és lett volna házassági-vagyonjogi szerződés, a “kutyaláthatás” kikötésére sincs jogi akadály. (Lehetett volna kapcsolati szerződés, azt sem tiltja semmi, de az Sheldon Cooper már).
2023. ápr. 30. 09:02
 25/39 anonim ***** válasza:
22%
Az eladó nem tudott róla, hogy a te pénzedből is, ketten veszitek az állatot?
2023. ápr. 30. 09:08
 26/39 A kérdező kommentje:

23

Azt hiszem nevezhetem féregnek azt aki elhiheti velem ,hogy miattam vége a kapcsolatnak mert mennyire megváltoztam , majd kiderül ,hogy új pali miatt történt minden és ezek után még a kutyát is eltiltja előlem ….

2023. ápr. 30. 09:13
 27/39 anonim ***** válasza:
77%

#24-es, ez igaz, de gondolkozzál már, szerinted van adásvételi? Akkor nem lenne vita.

Kifizették a kutyát, elhozták és ennyi. Most meg a csaj ki akarja sajátítani.

#23, látom szereted összekuszálni az ok-okozati összefüggést. Szánalmasok az ilyen válaszolók, akik ennyiből kisnóblizzák, hogy a kérdező megcsalta a párját, stb... Hányinger.

Eddig annyi biztos, hogy vettek egy kutyát közösen, amit a nő önkényesen magának követel.

2023. ápr. 30. 09:14
 28/39 anonim ***** válasza:
6%

Na erről beszélek:

" megcsaltad a nőt és kidobott,"

A valóság: " új pali miatt történt minden "

Az ilyen komplexusos, férfigyűlölő lelkisérültek, minek jönnek ide?

2023. ápr. 30. 09:17
 29/39 anonim ***** válasza:
61%

23!

Egy ilyen nőnek nem nevezhető lényt teljes joggal hord el mindennek a kérdező!

2023. ápr. 30. 09:28
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősömnél is ez volt,hogy a közös kutya aki amugy a csaj nevén volt,mind az adásvétel,oltási könyv és chip,tehát hivatalosan őt illette a kutya. Viszont szakítás volt. Csaj vitte a kutyát. Majd ismerősömnek mivel hiányzott egy kutya társasága így vett magának.

Sajnos mikor kutyát vesznek a párok el kell dönteni ha esetleg szakítás lesz kinel marad a kutya.

Én pl sosem vennék közösen kutyát, kutyáim az én nevemen vannak ha szakítás van,viszem őket és kész.

Egyébként észre vettem már azt is pároknál,hogy két kutyát vesznek és az egyik az egyiké a másik a másiké, papíron is. Így ketté vállnak útjaik mindenki a saját nevén lévő ebet viszi.

2023. ápr. 30. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!