Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mik ezek az ingyen elviheto...

Mik ezek az ingyen elviheto fajtatiszta jellegu kolyokkutyak a neten?

Figyelt kérdés

Tegnap bongesztem a jofogast es egy rakas kolyokkutya volt meghirdetve ingyen elvihetokent (le volt irva, tehat nem csak rosszul adtak meg), volt ami husky jellegu, de majdnem teljesen ugy nezett ki, mint egy igazi husky (laikus szemmel nekem 100% husky kolykoknek tuntek), voltak tacsko jelleguek, spitz jellegu, golden retriever jellegu… Es mind olyan volt, mintha tenyleg fajtatisztak lennenek.

Ezek mik akarnak lenni? Ha van tenyleg fajtatiszta felnott kutyajuk, azokat ivartalanitani kellett volna, nem? :D A szaporito pedig a kolykoket is penzert adja, max tk nelkul, olcsobban. Vagy esetleg ha szaporitotol szereztek a felnottet, ott nincs ivartalanitasi kotelezettseg? Mennyi az esely ra, hogy ezek az ingyen elviheto kolykok betegesek, tesok voltak a szulok, vagy barmi?

2023. ápr. 22. 15:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Pénzt nem kérhetnek érte. Így beírják, hogy ingyen. Aztán, amikor el akarod hozni, kérnek némi hozzájárulást.
2023. ápr. 22. 15:40
 2/11 A kérdező kommentje:
Szoval szaporitok, de csak privatban mondjak el az osszeget?
2023. ápr. 22. 15:42
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Szaporítós keverék. Amikor beszélsz velük már jön a pénz követelése is, hiszen ezek ebből élnek.
2023. ápr. 22. 15:43
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

Szapik, nyilvan. Ahogy az elso irja, a jofogas szabalyai szerint penzert csak tenyesztok hirdethetnek, viszont igy ezzel a kiskapuval ki van jatszva a rendszer.

Ha erdeklodsz a kutyak irant, azonnal lesz aruk is, nyugi.

2023. ápr. 22. 15:45
 5/11 A kérdező kommentje:
Ertem, nem ismerem ennyire a Jofogas szabalyait, nem is kutyakat akartam nezegetni, csak ha mar fent voltam, eszembe jutott. Azt hittem, ezek ilyen nem kivant almok, mint a macskaknal, azert csodalkoztam, hogy honnan van ennyi husky meg tacsko meg tarsai…
2023. ápr. 22. 16:09
 6/11 anonim ***** válasza:
86%

“Vagy esetleg ha szaporitotol szereztek a felnottet, ott nincs ivartalanitasi kotelezettseg?”

Nyilván nincs, be is bszna, ha ezek a sufnituning jóskák még elkezdenének feltételeket is szabni. Aki ilyen helyről vesz kutyát, mert zsugori a rendes árát megfizetni, az nem fog ivartalanításra sem költeni. Aztán amúgy ebből kifolyólag a sok besikerült alom is.

Arról már nem is beszélve, hogy igen, privátban rögtön kiderül az ár is.

2023. ápr. 22. 17:10
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom, nekem eddig csak macskam volt, az is ingyen egy besikerult alombol, de annak kifizettem az ivartalanitasat, nem tudom, egy kutyanak dragabb-e. Nyilvan a macskanal nem volt kotelezettseg, csak vigyek el, bar a hirdetesben meg kerte, hogy valami hozzajarulast elfogad, mert voltak orvosnal a kolykok, feregtelenitve, de amikor ott voltam mar azt mondta, hogy nem kell.

Tehat a szaporitok ingyen hirdetnek, de aztan megis van aruk, de aztan hozzadvagjak a kolykot es leszarjak, utana mi lesz vele? :D Nem szoktak jelenteni oket az oldalnak hamis hirdetesert?

2023. ápr. 22. 17:52
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

Jelentsd te.

S mint tudjuk, a feljelentés szent dolog.

2023. ápr. 22. 19:13
 9/11 anonim ***** válasza:
74%

Normális tisztességes tenyésztőnél 1.) előjegyzés van és sorban állnak a gazdijelöltek, sokszor egy évet is várva a kiskutyára

2.) nincs olyan, hogy jófogáson hirdet

2023. ápr. 22. 19:22
 10/11 anonim ***** válasza:
87%
Ha a tenyésztő valóban sikeres és a kutyái fontosak neki nem fog a jófogáson hirdetni kutyát.Van saját oldala és ott hirdeti és esetleg még Facebookra kiteszi,de nem kezd el jófogáson hirdetni.Valamikor fel lett hívva egy ilyen "ingyen elvihető" kiskutyás hirdető.A hirdetésben az szerepelt,hogy ingyen elvihető.A környezet nagyon rendezett volt, látszódott,hogy nagyon nem véletlenül sikerült alom volt hiszen telt ivartalanításra abból kiindulva amilyen volt a lakás és a kert a képeken.Csodálkoztam is,hogy miért adják ingyen ezeket a kutyákat.Felhívtam majd kiderült,hogy nagyon nem ingyen elvihetőek a kutyák.Pénzért adták őket el.Az ilyen helyen meghirdetett állatok nagyrésze szaporítós vagy valóban becsúszott alom.
2023. ápr. 22. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!