Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehetséges, hogy azért hitte...

Lehetséges, hogy azért hitte idősebbnek a kutyámat az állatorvos, mert olyan rossz állapotban volt?

Figyelt kérdés

Az örökbefogadási szerződésben, egészségügyi könyvében az állt, hogy 3,5 éves.

De a doki az első vizsgálat során arra jutott, hogy inkább 5-6 éves.

Fogköve volt, de világos színű, bundája csapzott volt, súlya 9 kg. Később nálunk duplájára erősödve is szép kecses alkata maradt, szóval nagyon le volt fogyva.

Ezek miatt gondolhatta az állatorvos, hogy idősebb?

Azért kételkedem, mert most, 10 évvel később, nem hiszem, hogy 15-16 éves volna, mert még tud szaladni, könnyedén elrágja a nagyszemű száraztápot.

Igaz, terrier-mudi-németjuhász féle keverék, szóval emiatt is lehet energikus, meg a multivitamin, zöldkagylópor miatt bírhatja a tempót, meg már szinte egyáltalán nem lát és hall meg vannak zsírcsomói az oldalán meg időskori szemölcsei a fején, nyakán, meg a hátsó lábai már gyengülnek, néha remegnek, de a tény, hogy néha úgy igazán tud rohanni, ugrálni másik kutyáknak pórázon, szerintem mégiscsak 13-14 lehet.

Szerintetek?

2023. ápr. 18. 22:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Meg honnan tudták melyik kutyának volt napra pontosan meg a műtét, ha nem volt még 2 hónapig könyve?

Gondolom gépben bent volt, de miért utólag kapott könyvet.

Fura ez az egész.

2023. ápr. 19. 00:31
 12/18 A kérdező kommentje:

Valszeg az lesz a legjobb, ha annyiban hagyom a dolgot.

Amúgy sem számít igazából.

Legalább 3 és fél volt, az biztos, azon felül bármennyi lehetett, nem tudni, szerintem ők is csaltak/tippeltek, meg a doki is tippelt.

2023. ápr. 19. 00:34
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
Az állatorvosok elég jól meg tudják becsülni a kutyák valós korát.
2023. ápr. 19. 00:42
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"még az utcán talált pár hetes cicáknak is csak hónapra van megadva születési idő"

Ez sem feltétlen igaz, helyfüggő, hogy hogy csinálják.

Két külön helyről van a két mentett cicánk. Az egyiknél 01.01 a születési hónap/nap, náluk minden cicánál ez van, az év meg a doki által megtippelt (tehát még hónapban sem saccolnak felnőtt cicánál, csak évben).

A másik cicánknak 08.25 a "születésnapja", ami a bekerülésének a napja, években meg megintcsak a doki által saccolt.

2023. ápr. 19. 06:23
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Nekem örökbefogadott nyúlnál volt, hogy ivartalanították, de nem oltatták, mert minél hamarabb gazdásítani akarták, ott pedig fontosabb szempont volt, hogy biztosan ivartalanítva legyen. Mivel a műtét utáni gyógyulás idő fontos, nem terhelik/stresszelik az állatok szervezetét még plusz oltással is ilyenkor. De megmondták a dátumot, utólag irattuk bele mi is az oltási könyvbe, amit már nálunk állítottak ki, mikor oltatni vittük. Oltási könyvet oltásnál adnak ki, nem szoktak ivartalanításnál adni. Szóval lehet ilyen nálatok is.

Másrészt SIMÁN tippelhet a doki rosszul, főleg, ha nincs tapasztalata a korosság jeleit előidéző egyéb tényezőkkel.

Nekünk macskánkat 2x olyan idősnek tippelte a fogazata alapján az egyik állatorvos, mint amennyi, pedig 100%ra tudjuk a korát, pici kora óta nálunk van. Az állatorvos meg arrogánsan kérdezgette, hogy biztos jól emlékszünk e... A másik, macskákkal tapasztaltabb állatorvos egyből felismerte, hogy FORL-os a macska (fogakat támadó autoimmunszerű betegség), ezért tudta, hogy a fogak csalókák ilyen esetben.

Szóval simán lehet, hogy a rossz állapota miatt hitte az orvos.

2023. ápr. 19. 07:44
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont fordítva volt. A fajtamentés úgy adta a kutyát, hogy 8 éves, az egyik doki 4 évet mondott rá, egy másik meg 6-ot.

7 évvel később ment el, de akkor már tényleg úgy nézett ki mint egy nagyon nagyon öreg kutya, szóval utólag úgy gondolok rá, hogy 8 évesen került hozzám.

Nekem is ilyen fura volt az oltási könyve, nem igazán tudtam értelmezni.

De igazából mindegy is, szerintem engedd el a dolgot. Simán benézhette a doki a korát.

2023. ápr. 19. 07:48
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem számít, ami biztos, hogy 13 elmúlt, vagy ennél több.
2023. ápr. 19. 10:14
 18/18 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm, hogy próbáltatok segíteni.
2023. ápr. 19. 10:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!