A páromnak a kis gyereke nyúzta a kutyám az meg össze kakilta, pisilte magát. Egy felnőtt kutya miért csinál ilyet?
Tök jó! Hajrá! Legyenek emberi kapcsolataid. De ettől még felelős vagy a kutyád nyugalmáért és a közelébe engedett gyerek biztonságáért. Séta közben épp ma volt egy kisfiú, akinek az anyukája megkérdezte, hogy megsimogathatja-e a kutyát. Totyogós kisgyerek volt, de olyan nagy szeretettel és finoman bánt a kutyával, hogy attól a kutyám nem ijedt meg, sőt élvezte. A szülő meg végig magyarázta a kisfiúnak, hogy hogyan kell finoman, szépen hozzáérni a kutyushoz. Öröm volt látni. Szeretem a gyerekeket, nekem is van, de nagyon fel lennék háborodva, ha húznák, nyúznák a kutyámat.
Ne takarózz a hű, de minőségi emberi kapcsolatokkal, ha nem véded meg a kutyádat és még azon kattogsz, hogy miért csinálta össze magát! A kutyának/gyereknek a gazda/szülő a mentsvár! Nekünk kell megvédeni mindkettőt és vigyázni rájuk. Ennek egyik alapja, hogy megtanítjuk a gyereknek, hogy nem nyúzzuk a kutyát és ha ez megvan, akkor sem hagyjuk őket felügyelet nélkül magukra.
De tényleg, kérdező, miért az a probléma, hogy "jé, nem tudtam, hogy ennyire össze tudja csinálni magát egy kutya", nem pedig az, hogy a gyerek nyúzta?
Ha egy gyerek nem tudja, hogyan kell bánni egy állattal, vagy nem tudod, hogy tudja-e, akkor ne hagyd őt egyedül a kutyával. A kutya és a gyerek érdekében sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!