Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam le,vagy mit...

Hogy szoktassam le,vagy mit tehetek az ellen hogy a kutyám ne akarjon odamenni a másik "örjöngő" kutyához?

Figyelt kérdés
Séta közben szokott lenni hogy a kerités mögött ugat a kutya és az enyém valamiért oda akar menni.Ő sose ugat,mintha barátkozna de nem tudja felmérni hogy megtámadhatja a másik kutya(egyébként szegénykém már túlélt egy kutyatámadás szerűt)
2023. ápr. 17. 14:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk nincsenek sem nembántkák, sem aknák. Ez egy jó kutyás környék.
2023. ápr. 17. 23:21
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
Minden nembántka gazdája ezt mondja, amíg baj nem történik.
2023. ápr. 17. 23:23
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Nézd. Ha te nem tudtad megfelelően megnevelni a kutyádat ahhoz, hogy póráz nélkül sétáltasd, az nem az én gondom. Én megneveltem, úgyhogy nyugodt lelkiismerettel engedem el, tudom hogy nem fog senkit bántani, ijesztgetni, kaját felenni, nem fog lemenni az úttestre, bármikor oda fog jönni hozzám amikor hívom. És ha megkérem hogy a lábam mellett sétáljon, akkor ott fog, póráz nélkül is. Megértem hogy frusztrált vagy, amiért ez nektek nem megy, nekünk is évekbe telt. De szerintem mások megítélése helyett, inkább foglalkozz a kutyád nevelésével, és akkor egy szél napon ti is tudtok majd ilyen harmóniában sétálni póráz nélkül. Sokkal nagyobb élmény így a kutyaséta, nem csak neki, hanem neked is. :)
2023. ápr. 17. 23:30
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként az előző kutyám 15 évet élt le velem, szintén póráz nélkül. Semmi baj nem nem történt. A mostani 4 éves, 3 éve van velem, vele sem történt még semmi, egy árva verekedés sem.
2023. ápr. 17. 23:32
 15/18 anonim ***** válasza:
69%
Felnőttként mentett, reaktív kutyámat tanítottam meg az ilyen kerti dísz kerítés mögött örjöngő kutyák mellett elmenni, hogy én mindig a kutya és a kerítés között legyek. Mindkét oldalamon megtanult sétálni a kutya, nem neveltem csak az egyik oldalamra, amit egyes trénerek erőltetnek. Nem logikus, a logikus az, hogy bármelyik oldalamon biztonságban legyen a kutya, és ez mindkettőnknek legyen komfortos, menjen gyorsan, pont azért, hogy kockázatos helyzeteket ha meg tudok így előzni, akkor csak pár pillanat legyen, hogy a védett oldalamon legyen a kutya. Az előélete miatt sose használtam olyan ostobaságokat, mint a kavicsos palack, a tudományos elveken oktató trénerek ellenzik is, ez egy elavult módszer, nem volt rá szükség. A kutyának bíznia kell a gazdiban, nem az volt a célom, hogy valamit azért ne tegyen meg, mert különben valami kellemetlen történik vele, így is tapasztalt elég rosszat, amíg az utcán élt. Persze, működik a másik módszer is, csak én nem lennék büszke arra, hogy a kutyám azért fogad szót, mert fél, hogy rossz történik vele, ha nem fogad szót. Rajtunk nem fog múlni egy kerítésen keresztüli területvédő odamordulás (bár ezeken a kutyákon is látszik, hogy melyikkel foglalkoznak rendesen, és melyik az, aki minden arra járót szét akar tépni, mert normális foglalkozást nem biztosítanak neki). Azért reménykedem, hogy soha nem kell átélnem, amit egy kollégáméknak kellett, hogy kerítés mögül kirontó kutyák támadták meg a feleségét és a terrierjüket terepfutó instant kör teljesítése közben, aztán az elégedett teljesítésnek örömködés helyett rohanhattak az állatkórházba.
2023. ápr. 18. 08:10
 16/18 Kólauborkával ***** válasza:
0%

Mondjuk én azt nem értettem soha sem, hogy az emberek miért csak állnak és nézik a két verekedö kutyát?

Én nem vagyok rest 2-3 teljes eröböl való rugást odakínálni a neveletlen kutyának, akár fejre is…. Sosem volt még támadás miatt a kutyám kórházban, támadó kutya viszont volt…

2023. ápr. 18. 08:31
 17/18 anonim ***** válasza:
69%
Szerencséd volt, hogy nem volt dolgod olyan önsétáltatókkal, akik az utcát is saját területüknek érzik, én is megúsztam eddig, de azért túráztam már vidéken olyan környéken, ahol megvolt ez a kockázat, szedtük a lábunkat, a kollégám feleségének nem volt szerencséje.
2023. ápr. 18. 09:41
 18/18 anonim ***** válasza:
El akar indulni -> letiltod róla -> nem indul el.
2023. ápr. 18. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!