Hogy szoktassam le,vagy mit tehetek az ellen hogy a kutyám ne akarjon odamenni a másik "örjöngő" kutyához?
Tudom hogy sokan ellenzik, de nekem tiltásra nagyon bejött a kavicsos palackos módszer. Erre is és kajafelevésre is bevált. Egy kisebb műanyag palackot kb harmadáig megtöltessz kaviccsal. Mikor a kutyád rohanna oda, odavágod a palackot. Majd ezután nagyon gyorsan dicsérd is meg ha eljön onnan. Természetesen a palackot ne hozzá vágd, hanem mellé.
Tudom hogy ezért most sokan le fognak pontozni, mert hogy jaj de barbár.... De nekem csak ez vált be. Nem mindenre jó, mert pl félős, reaktív kutyát tilos így ijesztgetni, de ilyen fegyelmezési dolgokra tök jó.
Gondolom, pórázon sétáltatsz. Az a póráz a kezedben arra való, hogy irányítsd is a kutyádat.
Mellé kell még a NEM szót is használni és némi határozottság.
Nem azonnal működik, de kitartással menni fog.
Én egyszer olyat láttam, hogy a 6cm-es résen szó szerint átrántotta a másik kutyát az egyik. Nem sok maradt belőle és kb.: 2mp volt.
Csak gondoltam megosztom milyen jó is odaengedni a másik, területén lévő, épp őrjöngő kutyához. Tudom, épp erről akarod leszoktatni, csak gondoltam megosztom az élményem és megerősítelek abban, hogy ez nem jó.
És miért nem pórázon van a kutya? Rögtön nem kell palackkal dobálózni, ugye.
Egyébként amit 2-es és 3-as írt.
Persze hogy felszedem.
Hát igen, van ez a szar jogszabály, és vannak a kialakult szokások. Nálunk itt a környéken az a gyakoribb hogy póráz nélkül vannak a kutyák. Mind rendesek, jólneveltek, sosincs konfliktus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!