Ivartalanítás kell, vagy van rá más megoldás?
Ha valóban igaz a történet akkor nagyon rosszul tartod a kutyát.Egy mopsz alapból nem kinti kutya és nem lehet pórázon tartani.Az pedig,hogy egy ivaros nőstény kutya kerítés nélkül kikötve van nagyon nem jó.Simán lehet,hogy szaporodnak akár egy másik kutyával is nem pedig a tacskoval.Én ivartalanítanám az biztos.
2023. ápr. 15. 00:18
Már vemhes valószínűleg. Gondolom nem állsz ott mellette 0-24-ben, bármilyen kóbor, kijárós kutya felcsinálhatta, nem csak a szomszéd tacsi. Vidd el ivartalanítani.
2023. ápr. 15. 10:48
"Egyetlen olyan falusi embert ismerek ahol a kutyának bejárása van a házba"
Légy szíves azért mert te hülye vagy, ezt ne altalanositsd az összes falusi emberre. Én is az vagyok mégis bejárása van a kutyáknak a házba pedig van kertunk, de csaladtagok.
Egyébként ahogy írják valószínűleg már vemhes, de ha még nem majd az lesz. Nem tudod megakadalyozni. Ivatanitsd még most. Vemhesen is lehet.
És azt is írták már hogy a mopsz nem tud magától szülni. Hidd el, annak az állatorvosi költsége nagyobb lesz mint az ivartalanitase.
2023. ápr. 15. 14:10
14/30 A kérdező kommentje:
Épp azt írtam, hogy egyet ismerek akinék ez így van. Nem állítottam hogy falun mindenkinél kint van a kutya...
15/30 A kérdező kommentje:
Örülök neki, hogy itt mindenki megengedheti magának, hogy a házban tartsa a kutyát, viszont ahogy már írtam is, én ezt nem tudom jelenleg megtenni, ezért muszáj kint biztosítanom neki a legjobbakat. Fűtött helye van egész nap, nagy mozgás tere, nem szomjazik illetve nem éhezik, gondoskodunk róla, sétálunk és a többi álltalános dolog. Nem lenne neki sokkal jobb a házban sem, nem tudnék sok különbséget írni. A pórázzal pedig könnyedén tud mozogni, nem kell 20 kilót maga után vonszolnia mivel nem láncból készült. Mindig is szerettem volna egy benti kutyát, majd ha saját házam lesz ezt valószínűleg meg is valósítom. Jelenleg fürdetés miatt tud csak bent lenni, illetve a konyhában ameddig meg nem szárad. Egy fokkal értelmesebb válaszolók tanácsára akik válaszolnak is, az ivartalanítás mellett döntünk valószínűleg. Én nem szidtam itt senkit, úgy gondolom hogy a beszéd stílus mindenkinek a saját szegénységi bizonyítványa. Megértem mindenkinek az álláspontját, viszont úgy gondolom, az én nézetem is meg lehet érteni, illetve nem kellene a kint tartás illetve a póráz szó hallatán állatkínzásra gondolni.
Ez egyértelműen kamu. Egyébként meg igen, az ivartalanításon kívül mással is lehet védekezni az almok és a fedezés ellen, kennelnek és kerítésnek hívják az eszközt, vagy házban tartásnak. Mopsz esetén a második az elvárt. Esetleg hormoninjekció, vagy barátnak átadni három hétre akinél van kennel és kerítés vagy házba engedi, de nem állok neki részletezni, mert kamu kérdésre tök felesleges.
Én nem értek egyet az ivartalanítással, tapasztalt kutyatartók esetén nem is szólok bele, mert önmaga el tudja dönteni amúgy is, de mikor látom, hogy valaki totál kezdő és életképtelen a témában, jelen esetben ezt látom, erre én is azt tudom mondani, hogy el kéne gondolkozni az ivartalanításán inkább.
2023. ápr. 16. 16:44
Már eleve ott elbukott az egész, hogy nem veszünk ivaros szukát ha nincs kerítés/kennel vagy nem vagyunk hajlandóak beengedni a házba.
2023. ápr. 16. 16:46
"Épp azt írtam, hogy egyet ismerek akinék ez így van. Nem állítottam hogy falun mindenkinél kint van a kutya..."
Ezzel a megfogalmazással azt akartad igazolni hogy falun ez így szokás szóval rendben van. Ne add itt az értetlent.
Egyébként őszintén mit gondoltál hogy nem fogják felcsinalni az ivaros szukat aki ki van csukva a kerítés nélküli udvarra? De tényleg mit gondoltál? Hány éves vagy? 12?
2023. ápr. 16. 20:25
De, egy mopsz kinti, megkötött tartása állatkínzás! Megkötés nélkül is az lenne, mert kurvára nagyobb szüksége lenne az emberi kontaktra annál, hogy naponta 10 percet ott vagy mellette!
Keress neki gazdát, ha nem akarod megoldani a normális tartását! És ne hisztit meg kifogásokat gyárts! Szégyen, hogy az ilyen putris falusi parasztok ilyen körülmények közt tartanak kutyát!
(Én is falun lakok, bent vannak a kutyáim, és sajnos látom a hozzád hasonló felfogású, nulla felelősséggel, gerinccel rendelkező emberek kutyáit...)
2023. ápr. 16. 22:26
20/30 A kérdező kommentje:
#17 Még mindig nem magamnak vettem a kutyát, ajándékba kaptam a születésnapomra egy rokontól. Nem 10percet foglalkozok vele, hanem szabadidőm nagy részét vele töltöm, de ha valaki elolvas mindent amit leírtam ezt már hallotta. #19 nem egy poros helyen egy kis kutyaházban él mint a többi kutya aki ki van kötve. Azon vagyok hogy minden meg legyen neki. Egyébként a "putris falusi paraszt" jelzőt köszönöm szépen, de úgy gondolom nincs rá semmi szükség. Leírom ide is hogy nem tehetem meg jelenleg azt, hogy a házban éljen. #16 Nem kamu a kérdés, nem szórakozásból foglalkozok a témával. Nem vagyok profi gazda ez igaz, ő az első olyan kutyám, akire sok figyelmet kell fordítani és sokat kell vele törődni. Senki sem kezdte úgy, hogy mindent tud a kuyta tartásról, igyekszem tanulni a dolgot. Ha nem érdekelne a kutyám, nem írtam volna a kérdést sem. Aki elolvasta a kérdést remélem elemzi a többi dolgot is amit leírtam. Tudom hogy lehetne jobb körülmények közt is tartani, de egyenlőre ez a maximum amit nyújtani tudok neki. Ha ti nem tarthatnátok a házban a kutyát szerintem ti is hasonló képp oldanátok meg a dolgot. A helye egy üres garázsban van (ahonnan ki tud nyilván jönni egy neki kialakított ajtón), mondhatni kapott egy szobát. Könynebb lenne sokkal a házban biztosítani neki amit tudok, többet tudnék vele foglalkozni is valószínűleg, egyszóval jobb lenne ha bent lenne de így csak emberi kapcsolatból kap valamivel kevesebbet, a többi dolog biztosítva van neki. Nem szerettem volna provokatív jellegű kérdést kialakítani illetve nem írtam senkinek rossz indulatú választ sem, ennek ellenére sok helyen támadáson kívül nem kaptam mást, mondjuk fel is voltam készülve rá. Ha valaki tud írni olyan dolgot, amit meg tudok tenni még így, hogy nem lehet a házban és jobbá teszem a környezetét hallgatom az ötletet. Aki nem jó indulatből jött segíteni és csak belém szeretne kötni az keressen másik kérdést. A többieknek pedig köszönöm a tanácsokat. Jelenleg ennyi. úgy érzem már jóval elhagytuk a kérdés témáját.
Kapcsolódó kérdések: