Képtelenek vagyunk döntést hozni hogy altassuk vagy sem?
A kutyám 10 éves, emlődaganatos és szívférges is amire két éve szed gyógyszert. Most egy hete rohamosan leromlott az állapota, olyannyira, hogy már fel se tud kellni, sípol a tüdeje, és már maga alá pisil. A szüleim is sírnak, nem tudunk döntést hozni, megölni nem akarjuk de azt sem akarom hogy fájjon neki
Fejét felemeli, eszik keveset, inni iszik rendesen de már kb vegetál, borzalmas őt így látni imádtuk
Vajon fáj neki? Csendben tűri, félek nagyon fájhat neki de nem akarom hogy elaltassák
Az állatoknál megadatott, ha orvosilag is a végét járja, az ember megrövidítheti a szenvedését.
A szabadon élő állatok, amikor már legyengülnek, elvánszorognak egy eldugott helyre. A háziállataink ezt nem tudják megtenni.
Mivel daganatos is, pokoli fájdalmai lehetnek. Az állatok titkolják a fájdalmat ösztönösen.
Ha nem vagytok képesek az altatásra, lehet sajnálkozva végig asszisztálni, amíg kileheli a lelkét.
Vannak ilyen emberek, akik azt tartják, a természet majd elintézi.
Ha nem akarod, hogy elaltassák, mi értelme ide írnod ?
Kívánom annak a szegény kutyának, ne sokáig szenvedjen!
Én úgy voltam vele, hogyha a doki azt mondja, hogy altatás, akkor altatás (és nyilván megindokolja valami kézzelfogható dologgal pl uh, rtg, hogy miért).
Többször volt már, hogy olyan állapotba került, hogy maga alá végezte a dolgát, de olyan szinten kijött ezekből, hogy képes volt utána 5-10 km-t is lesétálni a többiekkel. Akkor a doki sem vetette fel az altatást.
Ez szimplán önzőség. Magadat sajnálod és nem a kutyát. A valóság az, hogy a kutya haldoklik, ti vagytok akik segíteni tudnátok neki, de nem teszitek.
Sosem fogom ezt megérteni. Így akarsz rá visszaemlékezni?
7es vagyok, pont ugyan ezt mondtam. Mint te 16-os. Saját önös hülyeségüket nézik, mert volt egy állatjuk, akit szerettek. Ezzel nincs is gond.
De az, hogy tudják semmi esélye az életben maradásra, és önzőségből képtelenek cselekedni és hagyják szenvedni az állatot inkább, mert jaj, hú de nagyon szeretjük, pont hogy ha szeretnék, cselekednének, hogy minél kevesebbet kelljen szenvednie szegénynek.
De hát természetesen magukat nézik, hogy nekik jobb legyen, kényelmesebb legyen. Elmondták többen is, hogy a maga alá piszkítással már eldőlt hogy ELFOG PUSZTULNI, akkor miért kell kínszenvedtetni, hogy magától múljon KI?
Embertelenek vagytok.
Nem kell szentimentáliskodni, a KUTYA érdekében holnap altassátok el.
Tudom, milyen rhadt nehéz, de ezzel csak feleslegesen kínozzátok szerencsétlent.
Nekem is kellett a macskámat, elég nehéz döntés volt, de elég volt ránéznem, és láttam, hogy nem boldog már, úgyhogy félretettem a szeretetbe csomagolt önzőséget és vittem az orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!