Milyen idegrendszeri baja lehet a kutyámnak?
Egy 2 és fél éves Labradorom van. A Labradort csak idézőjelbe mondanám, mert nem úgy fejlődött ki, mint ahogy egy igazi Labradornak kellene kinéznie. Itt biztosan közrejátszott a beltenyészet, vagy egyéb gondok. A kutya vásárlásakor ezekkel nem voltam tisztában, de most már belátom, hogy valószínűleg ezért vannak gondjaim a kutya egészségével.
Körülbelül 3-4 hónapja vettem észre először a kutya betegségét.
Egyik pillanatról a másikra a kutya hátsó lábai megmerevednek, járásra szinte képtelen lesz, ekkor lefekszik (nem eldől). Az elülső lábai is megmerevednek, a fekvés közben görcsös mozdulatokkal kalimpál a végtagjaival. Tekintete egy helyre összpontosul. A szája nem habzik, nyála talán egy nagyon kevés mértékben folyik. Szerintem ez nem epilepszia, mert úgy hallottam, hogy ott a kutya eldől és rángatózik habzó szájjal. Az én kutyám lassan lefekszik és nem habzik a szája.
A legelső alkalommal, amikor észrevettem a tüneteket, éppen egy, az udvarra tévedt macskát ugatta, majd amikor a macska elkezdett karmolászni, fújni, a kutya megijedt.
Ezek a tünetek kb. 5 percig tartanak, majd egyik pillanatról a másikra elmúlnak, a kutya feláll, majd kis idő múlva futkározik, ugrál, csóválja a farkát és úgy viselkedik, mint ezelőtt, semmi betegségre utaló jel nincs.
Mint mondtam, tudom, hogy valószínűleg a kutya nem megfelelő szülői hátteréből adódóan ilyen, de ennek ellenére és szeretnék vele kezdeni valamit.
A válaszokat, tanácsokat előre is nagyon köszönöm!
Most azoknak írok, akik azt írták, hogy most látom a kárát a dolognak...
Ti nem értitek, hogy akkor ezeket a dolgokat nem tudtam??
Nem-voltam-vele-tisztában!!!
És pénzügyileg nem bírom finanszírozni a kezelést kb. még tizenvalahány évig...
Szerintem nem engem, hanem az eladót kellene szekírozni!
Itt meg is jegyzem, hogy Hajdúnánáson lakik, mindenki gondolja meg, ha onnan akar venni Labradort!
Szerintem rendes dolog belátni, hogy nem tudsz róla gondoskodni a jövőben, és ezért egy másik gazdát akarsz keresni neki. Ez - főleg figyelembe véve a nem körültekintő vásárlást - igenis felelősségteljes magatartás. A helyedben sajnos sokan egyszerűen kiraknák a kutyát az út szélén.
Viszont egy jó gazdát kell neki találnod, aki felvállalja a kutyust a betegségével. Ez nem lesz egyszerű. De ne add fel! Én ezen a nyáron 5 kismacskának kerestem gazdát, akiket valaki a mi kertünkbe rakott be, mert ő nem akart velük bajlódni. Mondanom se kell, csak Budapesten több száz kismacska várt a nyáron gazdára. De nekem mégis sikerült!! Mindig jó arra gondolnom, hogy szerető gazdáknál laknak.
Szóval ne add oda a kutyust akárkinek. Találj neki egy gondos, jólelkű gazdit. Megérdemli. : ))
Sok sikert!
Keress egy szakértőt: kutyatrénert, + állatorvost -aki látott már epilesziás kutyát.....ketten összerakják mi is lehet a baj!
Egyáltalán nem biztos, hogy beteg a kutyád...lehet csak nevelni kéne, visszaállítani a tiszteleten és bizalmon alapuló kapcsolatotokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!