Milyen idegrendszeri baja lehet a kutyámnak?
Egy 2 és fél éves Labradorom van. A Labradort csak idézőjelbe mondanám, mert nem úgy fejlődött ki, mint ahogy egy igazi Labradornak kellene kinéznie. Itt biztosan közrejátszott a beltenyészet, vagy egyéb gondok. A kutya vásárlásakor ezekkel nem voltam tisztában, de most már belátom, hogy valószínűleg ezért vannak gondjaim a kutya egészségével.
Körülbelül 3-4 hónapja vettem észre először a kutya betegségét.
Egyik pillanatról a másikra a kutya hátsó lábai megmerevednek, járásra szinte képtelen lesz, ekkor lefekszik (nem eldől). Az elülső lábai is megmerevednek, a fekvés közben görcsös mozdulatokkal kalimpál a végtagjaival. Tekintete egy helyre összpontosul. A szája nem habzik, nyála talán egy nagyon kevés mértékben folyik. Szerintem ez nem epilepszia, mert úgy hallottam, hogy ott a kutya eldől és rángatózik habzó szájjal. Az én kutyám lassan lefekszik és nem habzik a szája.
A legelső alkalommal, amikor észrevettem a tüneteket, éppen egy, az udvarra tévedt macskát ugatta, majd amikor a macska elkezdett karmolászni, fújni, a kutya megijedt.
Ezek a tünetek kb. 5 percig tartanak, majd egyik pillanatról a másikra elmúlnak, a kutya feláll, majd kis idő múlva futkározik, ugrál, csóválja a farkát és úgy viselkedik, mint ezelőtt, semmi betegségre utaló jel nincs.
Mint mondtam, tudom, hogy valószínűleg a kutya nem megfelelő szülői hátteréből adódóan ilyen, de ennek ellenére és szeretnék vele kezdeni valamit.
A válaszokat, tanácsokat előre is nagyon köszönöm!
De epilepszia. Sajnos a szaporított labradoroknál nagyon gyakori. Vidd orvoshoz és probáljátok beállítani a gyógyszerezését, talán rendszeres kezeléssel karbantartható. Sajnos erős a gyanum, hogy kezelés nélkül sokkal rosszabb lesz majd idővel.
Nem feltétlenül rángatozik az epilepsziás kutya és a szája sem habzik, de amit leírtál az szinte egyértelmü. Persze nem vagyok állatorvos, csak halt már meg labim epilepsziában.
ez lehet egy sokkos félelmi reakció is a nem megfelelő nevelés hiánya ...
de ne neten keresztül old meg a gondodat...!
keress meg egy állatorvost és egy viselkedéskutatót is, vagy olyan kiképzőt, trénert aki foglalkozik rehabbal
Már túl sokba kerül nekem ez a kutya...
Rengeteg pénzt ráköltöttem már, nem bírom tovább anyagilag.
Azt hiszem az lenne a leghelyesebb döntés, ha valakinek odaadnám. Mindenképpen új gazdát keresnék neki, rosszabb helyzetbe nem vinném.
Mint utánaolvastam, az epilepsziát csak gyógyszerrel lehet kezelni, elmulasztani nem....
Ez aztán felelősségteljes döntés, gratulálok!
Vállaltál egy kutyát egy életre. Gondolom labrador kellett minél olcsóbban, tk. nélkül (nem véletlenül mondják h a kutya vételárán nem szabad spórolni, mivel utána kamatostul fizeted meg). Tessék, megkaptad (csak az a baj h a kutya szívja meg, nem te). Ezek után lepasszolnád?? Nagyon szép emberi mentalitás.
Keresd meg a Retriever Rescue-t - hátha tudnak segíteni...
a kzutyádnak milyen idegrendszeri baja van??
GYAGYÁS!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!