Mikor jön el az idő, amikor a kiskutya nem szereti az idegeneket?
#2 Amikor már nem kölyök. De utána is nevelés kérdése, hogy pl. ha már valaki bement a kapun, tehát TE, mint gazda beengedted, nincs joga senkit megugatni. Elég nagy baj, ha a szüleitől halálfélelmed volt.
Ajánlom elolvasásra Fekete István írását a saját pulijáról: már messziről tudta, ki érkezik vendégségbe, tudta, kit meddig kísér a lakásban, de amint valaki átlépett a kapun, néma volt. Egy őrzőkutyától ez főleg elvárható.
A tenyésztő pontosan meg tudja neked mondani, az ő vérvonalának mik a jellemzői, melyek a fejlődés szakaszai.
Amúgy általában ivarérés után alakul ki a védőösztön.
Persze, vedje a teruletet, ez a dolga.
De azert jo lenne kerdezo esszel nevelni, mert a kutyanak az volna a feladata, hogy akit te beengedsz, az gond nelkul bemehessen hozzatok.
Nem kene azonnal ugrania a szamara idegen emberekre!
Szerintem keress fel egy trenert, amig idoben vagy, mert nagyon csunya karokat okozhat az, ha nem ertetek ennek a fajtanak a nevelesehez.
Ez eléggé egyedfüggő.
Négy pásztorkutyám volt. Az első csak 6 hónapos korában kezdett el őrizni. Egyedül nőtt fel, talán emiatt volt ez. Felnőtt korában pásztorkutyás teszten pórázon sétáltatva és egyedül kikötve is harapott. Vele utcán is figyelni kellett, mert a hirtelen mozdulatokat nem szerette, és azonnal támadott.
A második kutyám 3 hónaposan már morgott és ugatott minden idegent, őrizte a területét. Temperamentumos típus volt. Utcán teljesen semleges volt, amíg nem érzett fenyegetést.
A harmadik egy rendkívül nyugodt egyed, majdhogynem terápiás kutyának való. Semleges területen se emberrel, se kutyával nem agresszív, viszont a saját területén az idegent leköveti és folyamatosan szemmel tartja, szerintem harapna.
A negyedik még fiatal, nemrég múlt 1 éves. A második kutyámhoz van közelebb, hamar őrizte a területét (3 hónaposan) és temperamentumos. Már most harapna, ráadásul ugorva támad, fejre megy. Az idegenek elől el is kell zárnom, mert fel akarja dönteni őket.
Meg vannak nevelve.
Nem tudom, hogy félreérthetően írtam vagy direkt akartad félreérteni, én úgy értettem, ha fenyegető helyzet állna fenn, akkor harapna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!