Mikor jön el az idő, amikor a kiskutya nem szereti az idegeneket?
Figyelt kérdés
Közép Ázsiai kutyám van, most 3 hónapos, de egyenlőre minden idegent szeret,jatszana mindegyikkel. Nem várom el, hogy már most ugassa őket vagy harapja, csak kivancsisagbol. Mikor jön el az, hogy legalább már nem szereti, ha simogassak? Pedig a szüleitől kB halálfélelmem volt, nem azok a simogatós kutyák voltak, 5-6honapos koráig várni kell erre?2023. márc. 26. 20:36
11/15 anonim válasza:
Miért súlyos helyzet az, hogy sétánál, ha valaki hátulról trappolva felénk fut, és kinyújtott kézzel mutat a kutya felé, vagy amikor valaki ostoba módon, hirtelen hadonászik a kutya előtt, mintha meg akarná ütni a gazdát, akkor a kutya támad? Szerintem pont hogy ez a jó. Minden más esetben semleges, de ha ilyen helyzet van, akkor azonnal védekezik.
12/15 anonim válasza:
Lehet, én értettem félre, de az utcán hirtelen mozdulatra támad ijesztően hangzik. Mondjuk igaz, nem kérdeztem rá, hogy hirtelen mozdulat az, hogy 20 méterre kilő egy autó a zöld lámpánál, vagy a kutya közvetlen közelében kalimpál valaki.
Pacsi a komondorért. Magyar embernek magyar kutyát, főleg komondort, akinek van kapacitása tartani, tartsuk fenn ezt a gyönyörű fajtát.
13/15 anonim válasza:
#11 Igen, közben írtam én is választ, valóban félreértettem a hirtelen mozdulat jelentését, most már persze logikus, hogy a kutya közelében történő dologról van szó, nem arról, hogy felkap a szél egy falevelet és ugrik a kutya. Ne haragudj.
14/15 anonim válasza:
Nem haragszom, ezért is írtam le a "tényállást". :)
Semlegességi teszten simán átment a kutya, de ha megkívánta a helyzet, harapott. Vipet találkozón póráz nélkül elvolt 60-70 ember és 35-40 kutya társaságában. :) Szóval nem lehet azt mondani, hogy indokolatlanul támadott.
15/15 anonim válasza:
Jaja, így már értem, és bocsi a hirtelen és indokolatlan megnyilvánulásért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!