Ez kullancs lenne a kutyánkban? (kép lent)
Ma vettem észre, az orr részénél található. Dokit hívtam, csak délután tud fogadni. Ettől fotókat nem tudtam készíteni, de talán ennyiből is eldönthető.
Egyértelműen kullancsról van szó.
Leggyorsabban csipesszel tudod kiszedni,de a boltokban lehet kapni speciális eltávolítót,aminek segítségével szakszerűen ki tudod szedni.
Fontos,h ne az ujjaiddal próbáld ki szedni,mert fenn áll a veszélye,h a kullancs béltartalmát belenyomod az állatba. Csipesszel,tekergetés nélkül,egy határozott mozdulattal húzd ki.
Ne ijedj,meg ha a fejének egy része "beletörik". Ebben az esetben helyi gyulladás fordul elő,ami "kiszedi" a bent marad részt is.
A kutyát feltétlen tartsd szemmel,ha furcsa,eddig nem tapasztalt tüneteket produkál,akkor a legjobb amit tehetsz,ha orvoshoz viszed. Mivel,a kullancsok rengeteg betegség hordozói.
Szdmoldokcsipesszel szedd ki. Ami kis reszen erint ossze.
Ilyen next guard spectrat evo kutyamnal nem fordult meg elo.
Igen, jellemzően szokott maradni egy kis keményebb duzzanat a helyén pár napig, emiatt ne aggódj.
Ha a következő mondjuk 2 hétben bármikor előfordul, hogy kedvtelen, nem akar egyből enni, akkor irány a doki, mert ez babéziózis is lehet. De azért volt már olyan kutya, amelyikben volt már kullancs, és túlélte, szóval nem kell túlaggódni sem. Csak figyelj rá, ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!