Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz így a szüleim kutyájáv...

Mi lesz így a szüleim kutyájával, ugyanis nem tudják kifizetni a gyógyszerét?

Figyelt kérdés
Cushing szindrómás lett szüleim kutyája. Sajnos a gyógyszer amit kap rá több mint 50.000 Ft, szüleim kisnyugdíjasok, kevés a nyugdíjuk van, én fizetésem is nagyon alacsony nekem a hitelt kell fizetni és társai. Jelenleg nem tudják kifizetni a gyógyszert most úgy van hogy nincs kezelve ez a betegsége, nem tudom mit csináljunk maradjon így kezeletlenül?
2023. márc. 17. 20:12
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
25%
Imádom, hogy itt, hogy ugrik mindenki az ilyen kérdésekre. Miközben a válasz egyszerű: T61
2023. márc. 17. 20:57
 12/38 anonim ***** válasza:
92%

A Cushing-kór megállapítására speciális tesztek kellenek. Ez megtörtént, vagy nem lett rendesen kivizsgálva, csak rámondta az orvos, hogy Cushing? Elvileg annak is ki kellett volna derülnie, hogy daganat van-e a szervezetében, jelen esetben ezt fontos lenne tudni.

Amúgy mindenképp állatorvos véleményét kell kikérni, hogy mit ajánl ilyen esetben, de sok jóra ne számíts így. Az állapota súlyosbodni fog, fájdalmai lesznek, szóval gyógyszeres kezelés nélkül hamarosan fel fog merülni az altatás lehetősége, már ha arra van pénz..

2023. márc. 17. 20:59
 13/38 anonim ***** válasza:
69%

"lehet önző vagyok de az ember azért többet ér mint egy állat, nem véletlenül ha egy állatot ölnek meg akkor nem kerül az illető börtönbe de ha embert akkor igen"

Most nem azért, de ilyen hozzáállással minek nektek kutya?

A felelős állattartáshoz az is hozzátartozik, hogy az ember már előre kalkulál azzal, hogy mi lesz, ha történik valami. Mert bizony sokszor történik, és nem lehet mindig abban reményledni (reálisan nézve legalábbis), hogy nulla orvosi költséggel meg akciós lidlös táppal elvan a blöki élete végéig.

Állatvédő szervezetekhez lehet fordulni, néha szoktak megosztani posztokat, hogy mások tudjanak nektek segíteni anyagilag a gyógyszer megszerzésében. Vagy kaptok támogatást, vagy nem.

Amúgy ja, én előbb eladnám a kocsimat és járnék gyalog vagy bringával melóba, minthogy hagyjam az állataimat szenvedni, vagy kezeletlen betegséggel kínlódni magukat a lassú halálba.

2023. márc. 17. 21:02
 14/38 anonim ***** válasza:
39%
"lehet önző vagyok de az ember azért többet ér mint egy állat, nem véletlenül ha egy állatot ölnek meg akkor nem kerül az illető börtönbe de ha embert akkor igen" Nekem is ez a kedvenc mondatom a kérdezőtől. Relatív az állítás. A saját kutyámat és macskáimat bármi áron igyekeznék megmenteni, míg érted kedves kérdező valószínűleg a kisujjamat se mozdítanám meg. Ennyivel érsz te többet emberként az állatoknál az én szememben. Pláne ilyen emberként….
2023. márc. 17. 21:09
 15/38 A kérdező kommentje:
12. Igen sajnos vizsgálatokkal megállapították... A tünet az volt hogy nagyon sokat ivott mióta szedi a gyógyszert már nem iszik, szóval tényleg biztos hogy cushing..
2023. márc. 17. 21:15
 16/38 anonim ***** válasza:
89%
És akkor az eddigi válaszok alapján mire jutottál kérdező?
2023. márc. 17. 21:18
 17/38 anonim ***** válasza:
54%
Szavazzatok le nyugodtan, de szerintem aki több százezreket költ lábműtétre, daganatműtétre egy idős kutya esetén, az egy önző féreg. Elkölt egy rakás pénzt arra, hogy a kutya szenvedve még 1-2 évet vele töltsön, mondván családtag, miközben szegény állat szenved, de hát a kanapé kispárnái között jól néz ki, és mellé még oszthatja az észt az ilyen, hogy mennyire szereti a kutyáját. Nem, az nem normális, hogy a saját szádból vennéd ki az élelmet, hogy rengeteg pénzért ki tudja mennyi és milyen plusz hónapot adj a kutyádnak, és nem leszel szívtelen attól, mert 10+ év szeretet után elengeded szegény állat mancsát, hogy ne szenvedjen.
2023. márc. 17. 22:10
 18/38 anonim ***** válasza:
73%

Tudod kérdező, ezen az oldalon mindenki a kutyájáért, háziállatáért eladná mindenét, talán még a lakását is, zsíros kenyéren élne,híd alá költözne, stb.

Írják a bölcs mondatokat---nem kell mindenkinek kutya, háziállat, ne legyen kutyád, ha nem vagy képes biztosítani a tuti életét, stb. Nem számít, hogy manapság nincs betonbiztos anyagi helyzet az emberek nagy százalékánál és akár 10 év boldog kutyatartás után egyszer csak összeomlik a biztos egzisztencia.

Az itt írók nagyon nagy százalékának kétlem, hogy volt már alkalma valóban szinte megoldhatatlan helyzetbe kerülnie.

Nálunk nincs olyan állatorvos team , aki hajlandó lenne valóban rászoruló gazdáknak akár ingyen műteni, gyógyszert biztosítani.

Egyet tehetsz: Orvossal beszélsz a lehetőségeitekről. Ha olyan az állapota, akkor sajnos altatás.

Vállalom a véleményemet, nem érdekelnek a piros kezecskék.

2023. márc. 17. 22:38
 19/38 anonim ***** válasza:
75%
#17 Melyik kommentben olvasható, hogy a kutya 10+ éves?
2023. márc. 17. 22:42
 20/38 anonim ***** válasza:
59%

17. 18. és mindenki, aki hasonlókat írt.

De ne felejtsétek, hogy a Gyakorin mindenki 3-4 diplomás, milliókat kereső emberke már 19 évesen.

Ma írta egy csaj itt, hogy ő nem vár sokat a pasitól, csak amennyit ő is keres 900+ -T!!!

2023. márc. 17. 23:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!