Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen havi, fix költségek...

Milyen havi, fix költségek vannak egy kutyánál, ha egészséges, nem kell gyógyszerezni?

Figyelt kérdés
Táp + konzerv, élősködők elleni védelem és kakizacsi. Ennyi jutott eszembe, ami minden hónapban állandó kiadás. Van még valami?
2023. márc. 3. 18:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%

Hány kilós kutyára vagy kíváncsi?

Mert az én 4 kilós csivavámra biztos, hogy kevesebb pénzt kell költeni, mint a szomszéd labradorjára.

2023. márc. 3. 18:10
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
50 ezer/hó, 35 kilós kan. De lehet valamivel több, elsőre ennyit gondolok
2023. márc. 3. 18:10
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

2 vagyok lemaradt:

Táp

Táplálékkiegészítők

Élősködő elleni vedelem

Kutyaiskola/egyébb foglalkozások

2023. márc. 3. 18:11
 4/15 anonim ***** válasza:
98%

1-es vagyok

Az sem mindegy, hogy kell-e rendszeresen kozmetikushoz vinni vagy nem. Fajta jelleg miatt kell-e valami táplálékkiegészítő vagy nem.

2023. márc. 3. 18:12
 5/15 A kérdező kommentje:

Kistestű, 9-10 kilós drótszőrű keverék.

Úgy értettem, hogy mikre van szüksége, nem az árra, mert ugye ott nagyban függ, hogy mit eszik, milyen márka, érzékeny az emésztése, vagy allergiás stb.

2023. márc. 3. 18:19
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
Azokra van szüksége, amiket írtál. Kombinált + veszettség elleni oltás évente egyszer most 12 ezer körül van. Félévente féreghajtó is kell neki (akkor is, ha kapja az élősködők elleni tablettát). Én szoktam venni pár új játékot is minden hónapban, mert hamar szétrágják őket :D Múltkor a póráz is szétment, abból is kellett új (4500). Kutyakozmetikust, attól függően, hogy kell-e nyírni, szintén bele kell kalkulálni, én kéthavonta viszem 5 ezerért. Kutyasuli is pluszköltség.
2023. márc. 3. 18:29
 7/15 anonim ***** válasza:
77%

Oltás, féreghajtó, táp, zacskó amivel felszeded a kutyagumit, élősködők elleni szer (nyakörv, csepp stb), táplálékkiegészítő ha szüksége van rá.

Plusz az egyszeri kiadások, tönkrement felszerelés (nyakörv, póráz, tányér), sérülés vagy betegség esetén állatorvos, kutyasuli, kutyanapközi ha utazni akarsz és nem tudod vinni stb

2023. márc. 3. 18:45
 8/15 anonim ***** válasza:
88%

Tudom hogy nem egészen ez volt a kérdés. De én vezetek költségvetést, a tavalyi évben összesen 360e Ft. ment el a kutyára. De ebben benne vannak az oltások, élősködő elleni cuccok, állatorvos (egy alkalommal volt egy fülgyulladása), kutyakozmetikus (uszkár, szóval két havonta vinni kell), havi 2-3 alkalom Agility edzés, jutalomfalatok, játékok... Acanát eszik.

Ez így átlagosan 30e Ft/hó, 10 kilós egészséges kutya. Szerintem elég jól van róla gondoskodva, ahhoz képest ez egyáltalán nem sok pénz, de mégis az tud lenni. A tápot nagy kiszerelésben veszem, ezért az nem jelent minden hónapban kiadást, de amikor igen, akkor nagyot. Most januárban pl minden összejött. Kellett táp is, kozmetikus is, élősködő elleni cucc is... 66e Ft ment el rá. De februárban pl csak 16e.

2023. márc. 3. 18:54
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

[link]

Ennyiért már használt autót is kapol.

2023. márc. 3. 19:00
 10/15 anonim ***** válasza:
90%
#9 ez hülyeség. Én mindkét kutyámat 20 ezerért ivartalaníttattam (kistestűek) tavaly, 70 ezerhez közel sem volt. Ápolásra sem költök évente 83 ezret, kutyakozmi évente 30 ezer, sampon 2 ezer volt, de az elég 3 évig. Szerintem csak óriástestű kutya lehet olyan költséges😅
2023. márc. 3. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!