Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valóban így működik az örökbef...

Valóban így működik az örökbefogadás? Ennyire drága?

Figyelt kérdés

Beleszerettünk egy csodálatos 2 éves kislány kutyusba, az egyik menhely oldalán. Felhívtam a megadott telefonszámot, 2 mondatban elmondtam hogy kit keresek, kit szeretnék örökbe fogadni, kiért vállalnék teljes felelősséget. Majd a válasz az volt, hogy: "Jóvan, 50 ezer az ivartalanítás költség, ugyanennyi az összes oltás,plusz a chip, 30 ezer az alapítványi hozzájárulási díj, napi 440 Ft tartási díj,ezen felül amennyit gondolni tetszik, és tápot is hozhat"

Teljes mértékben megértem a menhelyek nehéz helyzetét,és nem is ingyen várom el, viszont kicsit úgy érzem hogy 'lehúzni' akarnak. Tényleg egy családtagot szeretnénk, mégis úgy érzem, hogy jobban járok ha befogadok valakit az út széléről. :(

Bárki, aki járt hasonló cipőben, fogadott már örökbe, kérem hogy reagáljon. Ha én vagyok eltévedve, írjatok meg azt is nyugodtan.

Köszönöm szépen előre is mindenkinek

2023. márc. 15. 14:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
95%

Hat mondjuk nem tudom hol eltek, de manapsag igenis rohadt draga az ivartalanitas. Sot, mai, aktualis arakat nem is tudok, de tavaly az 5 kilos szuka kutyamnak 35 ezer volt, videken.

Gondolom ennel manapsag csak tobb lehet.

Amugy meg a menhelyek boven nem kernek el annyi penzt, amibe egy kutya kerul nekik.

Viszont nem is szoktak igy kerni, ahogy a kerdezo allitja. 15-30 ezer altalaban, menhelyrol fugg, amit fizetni kell. De egy kutya, foleg, ha meg orvosi ellatasra is volt szuksege+ ivartalanitjak, ennel sokkal tobbe kerul a menhelynek.

2023. márc. 15. 16:28
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Szentendrei Árvácskában 30 ezer körül fizettünk, nőstény felnőtt kutyusért, az ivartalanítás + oltások és chip ára ez, hím kutyusnál valamennyivel kevesebb lett volna, szerződéssel, nem volt semmi ilyen "meg amennyit még gondolunk", de nyilván többször vittünk tápot, takarítószereket, ilyesmit adományként, és néha azóta is utalunk neki pénzt. Hasonló összegekről hallottam eddig más alapítványoknál is, ez amit írsz 130 ezer forint, soknak tűnik, magyar fajták tudtommal 200-250 ezertől elérhetők tenyésztőtől.
2023. márc. 15. 16:29
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi is szívféregre szűrt, ivartalanított, kis-közepes testű amstaff keveréket hoztunk haza menhelyről, összesen 20 ezret fizettünk (ezt kötelező volt), illetve még saját magunktól vittünk adományt (tárgyi) nekik.

Amit te leírtál, az irreálisan sok, szóval vagy félreértetted őket, vagy kamu kérdés, vagy valami nagyon nincs rendben ott a menhelyen. Alapból sehol nincs olyan hogy napi díj (!?)...

2023. márc. 15. 16:50
 24/29 anonim ***** válasza:
77%
#17 Na igen :D Napi kamu kik*rva a netre, nincs más hátra mint bedobni a mikróba a popcornt, aztán hátradőlni, és élvezni a műsort.
2023. márc. 15. 16:57
 25/29 anonim ***** válasza:
15%
Azért kamu, mert a kérdező nem ül itt egész nap, mint azok, akik szerint ez kamu? XD Nevetségesek vagytok!
2023. márc. 15. 20:10
 26/29 anonim ***** válasza:
13%
1 óra 50 perccel a kérdés kiírása után visítozik ez a szerencsétlen, hogy KAAAMUUUUUU!!!!! XXXXXXXXXXXDDDDDDDDDD
2023. márc. 16. 11:44
 27/29 anonim ***** válasza:
88%
#25 #26 Alap pszichológia, hogy felgyorsult modern világunkban az ember azonnal akar mindent. Ezért olyan népszerűek a gyorséttermek pl, mert az emberek mentalitása átalakult arra hogy éhes vagyok kaját akarok MOST, ellentétben a hagyományos éttermekkel, ahol 30-40 percet kell várni egy fogásra. Magyarán ha valaki kirak egy kérdést, első szabad percében meg fogja nézni, hogy volt-e válasz, mert rögtön akarja azt a választ, nem 5 órával később. A pár éves gyakoris tapasztalatom is ezt igazolja.
2023. márc. 16. 12:51
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom a kérdés mennyire valós, de sajnos nekem is rossz tapasztalataim vannak a menhelyekkel/állatvédőkkel. Mindenkire úgy néznek mint a véres rongyra, vájkálnak az életedben, kiakadnak ha te kinti kutyát szeretnél... ezt nem is értem, mert vannak kifejezetten kintre való kutyák, plusz vki nem akar egy házban élni velük, attól még nem tömeggyilkos, állatkínzó.. szerettem volna menteni kutyát, de gusztustalanok voltak, inkább vettem egyet. Másoknak is azt ajánlom kerüljék őket.
2023. márc. 17. 19:33
 29/29 anonim válasza:
100%

Én 2 éve fogadtam örökbe Tatabányai menhelyről a kutyámat. Csak az oltást kellett kifizetni ami 5 ezer volt, semmi mást nem kértek csak egy papírt írtunk az adataimmal, hogy én fogadtam őt örökbe.

Ezen felül “adományoztam” a menhelynek ott helyben még annyit amennyit gondoltam.

2023. máj. 8. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!