Valóban így működik az örökbefogadás? Ennyire drága?
Beleszerettünk egy csodálatos 2 éves kislány kutyusba, az egyik menhely oldalán. Felhívtam a megadott telefonszámot, 2 mondatban elmondtam hogy kit keresek, kit szeretnék örökbe fogadni, kiért vállalnék teljes felelősséget. Majd a válasz az volt, hogy: "Jóvan, 50 ezer az ivartalanítás költség, ugyanennyi az összes oltás,plusz a chip, 30 ezer az alapítványi hozzájárulási díj, napi 440 Ft tartási díj,ezen felül amennyit gondolni tetszik, és tápot is hozhat"
Teljes mértékben megértem a menhelyek nehéz helyzetét,és nem is ingyen várom el, viszont kicsit úgy érzem hogy 'lehúzni' akarnak. Tényleg egy családtagot szeretnénk, mégis úgy érzem, hogy jobban járok ha befogadok valakit az út széléről. :(
Bárki, aki járt hasonló cipőben, fogadott már örökbe, kérem hogy reagáljon. Ha én vagyok eltévedve, írjatok meg azt is nyugodtan.
Köszönöm szépen előre is mindenkinek
Ez durva, komolyan. 😔
Mi egy éve fogadtunk örökbe, 30 ezer forintot fizettünk. Kistestű keverék szuka, oltva, ivartalanítva, szívfèregre szűrve. Kíváncsi lennék a hely nevére, amit felkerestèl.
A költségek önmagában nem irreálisak sajnos, én fajta kedvelői csoportban olvastam, hogy 50 ezer körül egy ivartalanítás és nem különösebben nagytestűről van szó, csak olyan 20-30 kg közti juhászkutyáról. Az oltások is belekerülhettek ennyibe, ha megkapta a teljes oltási sort. De ettől eltekintve, általában valóban nem így szokott működni az örökbefogadás, hogy kilistázzák az embernek az összes felmerült költséget. Vannak viszont sajnos olyan "kamu" helyek, ahol direkt erre mennek... ismerek olyat, aki pl. fajtamentésben dolgozik, egyszer ő is figyelmeztetett, mikor megosztottam a neten talált gazdakereső kutyát a facebookon, hogy ezeket ne "reklámozzam", mert csak arra mennek, hogy lehúzzák az örökbefogadókat.
Ha örökbefogadni szeretnél, akkor szerintem keress más menhelyet vagy fajtamentést, mivel nincs kőbe vésve, azaz megszabva, mennyit kérhetnek, van, aki megteheti, hogy így elszáll.
....és a kérdező eltűnt, ami NYILVÁN csak véletlen egybeesés. 😀
Haladjunk tovább, emberek, nincs itt semmi látnivaló.
Aki lepontozott, csak mert szerintem reális lehet az ivartalanítás és egyéb költségek ára: "Ha menhelyről fogadunk örökbe, akkor az ivartalanítás költségét valószínűleg megússzuk, ugyanis sok esetben erről már az állatmenhely orvosa gondoskodik. Ha viszont kiskedvencünket mi szeretnénk ivartalaníttatni, és ennek költségéről nekünk kell gondoskodnunk, akkor 25.000 Ft és 60.000 Ft közötti összeggel számolhatunk a műtét árát illetően. A kutyák ivartalanításának díja mérettől függően 20.000-50.000 forint között mozog a kan kutyák esetében, szukáknál pedig ez a költség 40.000 és 60.000 Ft közé tehető."
Forrás: [link] Átlagköltség nőstény kutya esetén már 10 kg-tól 42 ezernél indul.
Előző válaszomnál is írtam, hogy ennyit nem szoktak elkérni, tehát nem értem, mit kellett lepontozni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!