Sztetek mi legyen a kikutyám neve? (lány, yorki lesz)
tudom h már sokszor volt de eggyikben sem találtam jót:(:D
hátha most lesz vmi ami megtetszik:)
előre is köszi:)
A törzskönyv nem a kiállítás miatt hanem az a biztosíték hogy fajtatiszta és egészséges kutya. Ha nincs törzskönyve akkor a szüleinek nincsenek egészségügyi szűréseik is lehet hogy meg sem éli a felnőtt kor. Nem akarlak bántani de a név választás előtt ennek kellene utána járnod, nem hiszem hogy szívesen költenél több száz ezer forintot dokira és kezelésekre, és kutyát temetni sem túl jó dolog.
ezt olvasd el: olcsokutya.uw.hu
köszkösz a betty nemrosz:D (ja am a jeni(dzseni) nem mert a másik kutyánkat annak hivják:D)
az anyja és asszem h az apja is törzskönyves de ha igy áll a dolog akkor lehet beszerzek 1 törzskonyvet is:) mennyibe kerul 1 törzskönyv?
jaj kislány ácsi ne kavard a dolgokat.
Először is örülök hogy érdeklődsz, a legtöbb ember csak megy a feje után, olcsón cuki kutyát akarok alapon aztán meg csodálkoznak ha a yorkinak tacskó formája van vagy hogy 1 évesen elpusztul.
Egy törzskönyves kutya (mindegy milyen fajta) 100.000ft körül van, és a törzskönyv nem opció egy igazi tenyésztőnél.
Azok akik törzskönyv nélkül, 20.000ft-40.000forintért árulnak yorkikat, szaporítók, akiknek a kutyájuk általában nem egészséges vagy nem fajtatiszta vagy egyik sem. De vigyázz mert már a törzskönyvet is hamisítják tehát le kell ellenőrizni a szülők papírjait, a tartási körülményeket, tenyészszemle stbstb
mostanában elég gyakran van szó erről, belinkelek néhány olvasnivalót:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1108035-kutya..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__281527-honnan..
A törzskönyvet a tenyésztő váltja ki, te nem tudod megcsináltatni. Tényleg 5-6 ezer ft körül van, de akkor már chipet is tesznek bele.
Én mindenképp kiváltatnám a tk-et, a későbbiekben hasznodra válhat! És nem kiállítás, vagy tenyésztés miatt... Bocs, nem akarok tolakodónak tűnni, de megkérdezhetem, hogy mennyiért veszitek?
Egyébként ismerek sok törzskönyves kutyát, és egyiknél sem tartották meg a kennelnevet. Legutóbbi, amin röhögtem, az a Sámson...egy puli törzskönyvi neve. Ki az, aki Sámsonnak nevezi el a kutyáját?XD Maci lett belőle.
Yorkinak pedig: Henna, Füge, Polly, Süti.
Most hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!