Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amerikai akita jó lehet...

Amerikai akita jó lehet nekünk? Vagy mi más?

Figyelt kérdés
Nagy kertes ház adott de csak kinti kutya lenne. Házőrzőre lenne szükségünk aki kicsit ijesztő, mély hangú, egészséges fajta, de gyerekbarát. Trükköket nem kéne tanuljon csak hogy szót fogadjon. Jelenleg egy idős bullterrierünk van. Legjobb kutya a világon pedig iskolába sose jártunk vele. Házőrző, szófogadó, kislányommal nagyon türelmes. Az is fontos lenne hogy ne ugasson össze vissza mint egy német juhász vagy border colli. Sétálni szeret vagy labdázni? Bullterrier csak a kicsi szőre miatt nem lenne még egy, mert hiába a szigetelt kutyaház azért beengedjük ha hideg van,be is kéretőzik olyankor.Az Am. akita nagyon rosszul van nyáron? Árnyék van az udvaron bőven, kutyamedence se akadály.

#kutya #házőrző #akita #amerikaiakita
2023. márc. 14. 18:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Jaj... Kérdező, ha szerinted csak házőrzésre való egy kutya, akkor neked nem kellene kutyát tartani. Mondjuk az is sokat elárul, hogy kint tartasz egy bullterriert és csak külső alapján választasz fajtát. (Ennyi ésszel komolyan muszáj volt megszülni a gyereket?)
2023. márc. 14. 20:04
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem igenis van visszatartó ereje."

Jó, hát ha neked fogyóeszköz a kutya. Egy megfelelő falatot, amivel a kutyát ki tudják iktatni, bejuttatni az udvarra már közel sem kell lenni a kerítéshez, elég egy jól sikerült dobás.

Egyébként meg ha az akitát nem megfelelően neveled, a családtagokra is veszélyes lehet. Az akita vadászkutya.

[link]

[link]

[link]

2023. márc. 14. 20:16
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ott a putriban, lehet van ilyen veszély. Szerencsére mifelénk nem lopkod le a falusi részeg Pistabá semmit le a teraszról. Meeeeeg, amúgy is rendet tartok, szoval….
2023. márc. 14. 20:19
 14/23 A kérdező kommentje:
Hát erre a bugyuta kommetre 11es inkább nem mondok semmit. Aki kutya és a gyerekvállalást párhuzamba hozza annak valamelyikről nem sok fogalma van. Meg a szövegértéssel is baj van ha az jött le hogy csak házőrzésre kell egy kutya. És igen külső is elég fontos.(méret,szőrzet) de én a habitusára is kiváncsi lettem volna,de akkor az akita nem lenne jó választás. És amúgy a kutya, kint van az udvaron szigetelt házzal, hidegben beengedve ezzel mi a gond? A kanapén kéne bent feküdjön, nekem egyedül kéne élnem napi 4 óra munkával hogy a többi időt a kutyával töltsem?
2023. márc. 14. 20:23
 15/23 A kérdező kommentje:
13as de király vagy. Példának írtam, nincs se putri se rendetlenség.
2023. márc. 14. 20:25
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond, hogy setarol, tanitasrol, kirandulasrol egy szot se irsz. Nem a kinti kutyatartassal van a baj.
2023. márc. 14. 20:25
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kérdező, a kutya nem kerti dísz, hanem élőlény. És nem, nem arra van a kutya, hogy őrizze a házat... ez egy é-lő-lény! Nem tárgy. Társ. Nem riasztóberendezés.

Brutál, hogy a 21. Században még van ilyen balkáni állattartás Európában. Kár, hogy ezt nem büntetik....

Amúgy meg egyetértek a 11essel, totálisan van összefüggés a gyereknevelés és a kutya(vagy egyéb állat) tartása között. Ugyanis mindkettő alapja a gondoskodás és a felelősség. Rólad egyik sem süt le.

2023. márc. 14. 20:27
 18/23 A kérdező kommentje:
Sokat kirándulunk. Nem az utcán sétálunk az igaz, inkább erdei utakon, tóparton. Nem írtam mert mert a kérdés szempontjábol mindegy. Bármelyik fajtát elvinném kirándulni.
2023. márc. 14. 20:29
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A fajtaajánlás szempontjából nem mindegy, mit tervezel csinálni a kutyával, teljesen eltérő igényeik vannak. Mit jelent a kirándulás? Max. 10km, szintidős teljesítménytúra, nagyobb távok, kis tempó, nagy tempó, futnátok is a kutyával vagy inkább csak a laza tempó, a fizikai fárasztás mellé mit terveztek, érdekel-e kutyás sport, ha igen, mi... stb.

Egyébként ha egy borderrel megfelelően foglalkoznak, nem ugat, amelyiket ugatni hallod, az sajnos csak egy kerti dísz, kár érte, mert szuper kutyák egyébként.

2023. márc. 14. 20:34
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

A ,,sokat kirándulunk", az az ilyen gyks kutyagazdáknál a hétvégente, 15-23° közötti 500 méteres sétát jelenti az esetek nagy többségében, ha épp nincs jobb dolga, és a csillagok állása is olyan.

Még mindig azon a véleményen vagyok, ha ennyiből áll a kutyával való foglalkozás semmiképpen ne vegyetek új kutyát, pláne egy alapból domináns, esetlegesen agresszív fajtát. Jól írta az egyik válaszadó, gyakorlatilag kutya testbe zárt macskák.

Inkább foglalkozzatok a bullal többet.

(Abba már inkább bele sem megyek, hogy egy akitánál milyen konfliktust tud az szülni, ha a másik kutya kinti-benti, ő meg kint van mindig. Meg amúgy sem egyszerű más kutyákkal együtt tartani)

2023. márc. 14. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!