Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én ezt túl reagálom a kutyámma...

Én ezt túl reagálom a kutyámmal kapcsolatban? valami megoldást ?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves pici keverék kutyám .

Egy kertes házban lakunk…mostanában pedig sok a szabadidőm tehát alapból is és most főleg 0-24 órában vele vagyok…velem is alszik stb.

Teljesen egészséges minden rendben van vele…de sokszor unatkozik és akkor össze rág mindent vagy rosszalkodik (ezt is abba hagyja ha játszok vele vagy simagotom)

De sokszor arra gondolok hogy lehet magányos…és szeretnék mellé egy szuka kutyát is, de mi van ha irigy lenne rá már ? Mert ha nem én anyám vagy apám ugyan úgy imádja…és múltkor amikor orvoshoz vittük úgy őrült egy másik kutyának…de csak addig amíg meg nem simogattam a másikat, utána teljesen féltékeny lett meg egyből meg akarta támadni. És amúgy még egy kutyát ugyan így felnevelni elég nagy cumi lenne, hogy az is szoba tiszta legyen stb stb és már lehet arra nem lenne elég kapacitásom.

Szerintetek el lesz így egyedül ha amúgy mindent megkap amire szüksége van…vagy mit csináljak amúgy…lehet vicces lesz de értitek nem akarom hogy ki maradjon az életéből valami, de azt meg nem szeretném hogy folyton elszökjön ha tüzel :/ mit csináljak?

Amúgy nem akarom ivartalanitani…mert mivan ha később meg biztos akarok még egyet..már cumiztam be ilyen miatt.

Köszi a válaszokat!

2023. márc. 1. 16:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Úristen...
2023. márc. 1. 19:12
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A pórázhoz is szoktatni kell a kutyát, ez teljesen normális. De ha megszokja, onnantól imádni fogja. MUSZÁJ neki sétálni. Fogd fel úgy, hogy ez egy szükséglet neki, mint mondjuk az étel. Csak ez nem a fizikai, hanem a mentális egészségét szolgálja.

Én látom benned a jóindulatot, de azt is hogy semennyire nem értesz a kutyákhoz. Ha mondjuk suliba nem is tudod vinni, akkor legalább olvass a témában.

2023. márc. 1. 19:16
 13/19 A kérdező kommentje:
Amúgy a kutya iskola sem rossz gondolat…megtudja mondani valaki kb mennyibe kerül ?
2023. márc. 1. 20:28
 14/19 A kérdező kommentje:
Az lenne neki a legjobb
2023. márc. 1. 20:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon valtozo, hogy mennyi. En megyeszekhelyen elek, itt van olyan suli, ahol egy 6 alkalmas tanfolyam 35 ezer, de van olyan is, ahol meg 70 ezer.

Keress ra, hogy hol van a kozeledben kutyaiskola, aztan nezd meg az arakat.

2023. márc. 1. 20:32
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Másik kutyát a meglevohoz csak akkor viszünk ha a meglévő jól szocializalt és jól nevelt. Ellenkező esetben lesz két problémás kutyád akikkel minden sokkal nehezebb.

Nem kutyasulit, hanem inkább magantrener javaslok,aki házhoz megy és már ott orvosolja a problémát.

2023. márc. 1. 20:52
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell második kutya, a meglévőt sem fárasztod le megfelelően, egymást pedig max. a hülyeségbe fogják belevinni, meg jönnek majd a fölösleges szaporulatok, és terheled tovább az amúgy is túlterhelt menhelyeket.

A meglévő kutyáddal foglalkozz megfelelően.

2023. márc. 1. 21:37
 18/19 A kérdező kommentje:
Hát nem olcsó…de minekepp elviszem már rendezem is neki.
2023. márc. 1. 23:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Hála ég. Addig be legyen másik kutya amíg nincs rendesen tartva a mostani!!!
2023. márc. 2. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!