Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire lehet szőrmentes...

Mennyire lehet szőrmentes házban élni kutya mellett?

Figyelt kérdés
Imádom a kutyákat és nagyon szeretnék egy havanese kiskutyát,de nagyon félek,hogy minden tiszta szőr lesz. Nagyon rend mániás vagyok és nem szeretem se a hajat se a szőrt a padlón,ruhán. Sok ismerősömnek van kutya a házban és mindenkinek minden tiszta szőr. Rendszeresen fésülném,kozmetikàztatnám és ez mellett mindennap porszívózás,felmosás.
2023. febr. 27. 14:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
35%
#10 De imádom az itteni, "sz*rt sem értek hozzá, de azért arrogáns f*szkalap vagyok" kutyatartókat". Igen, tenyészet, pont a múlt héten kaptak megint egy rakás díjat. Nem tudom, Wright elméletéről pl. hallottál-e már, és mennyire vagy tisztában azzal, hogy egy normális tenyésztő mennyit ért a genetikához, meg a fajtafenntartáshoz. Vagy csak van pár mudid, 4 órát foglalkozol velük, ami dicséretes, de amúgy sz*rt sem értesz hozzá. Amivel semmi baj nincs, legalább a környezetedben népszerűsítesz egy szuper magyar fajtát, ezt javaslom minden kedvtelésből állattartónak, de nem kell egyből mindenkit hülyének nézni, aki jó eséllyel többet felejtett ezekről a magyar terelőkutyákról, mint amennyit te valaha tudni fogsz.
2023. febr. 27. 17:03
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Válassz olyan kutyát aminek nem hullik a szőre. Pl uszkár, maltipoo, bichon frisé, bichon havanese, stb
2023. febr. 27. 17:19
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden kutyának hullik a szőre, de amelyiknek igen, azoknak sem egyformán. A szőrhossz ne tévesszen meg, sokszor egy hosszabb szőrű bundáját könnyebb karbantartani, mint egy rövid szőrűét, ráadásul a rövid szőr beleszúródik a textíliákba, kárpitos bútorokba, és nehezebb kiszedni.
2023. febr. 27. 17:46
 14/21 anonim ***** válasza:
14%
Tehát akkor szaporító, aki a tanyára kibaszva szaporítja 100-asával a kutyákat. Értem. Erre tippeltem. :) ebben csak megerősítettél. :)
2023. febr. 27. 19:31
 15/21 anonim ***** válasza:
74%

Havanesenek nem hullik tapasztalat!

Bichon Frise,havanese,uszkar,máltai,bolognese,Kerry blue, bedlington terrier, soft coated wheaten terrier,yorki

Ezeknek a fajtáknak nem hullik.

2 Havam volt,egyik el meg. Bichon frisemnek sem hullott és a s.c wheaten terriernek sem hullik pedig 23 kg és hosszú szőrű :)

Ezek fajták mellett kutyaszag sincs!!

Nálunk senki meg nem mondja hogy kutyas lakás.

Viszont koszt azt felhordanak.

Nyáron száraz fű, ősszel levelek ,esős időben sár, igazából sokkal többet kell takarítani kutyák mellett,tobbet kell mosni is.

Por,homok,levél maradvány az szokott lenni de kutyaszor az nincs.

De reggelente az álló porszivoval felporszivozunk hétvégente meg nagytakaritas.

2023. febr. 27. 21:22
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A havanese nem hullajtja annyira a szőrét,mint más kutyák.Hipoalergén is egyben így azoknak is jók akiknek allergiás reakciójuk van a kutyától.Egy ilyen kutyus mellett nem lesz zavaró kicsit se a szőr.
2023. febr. 27. 21:28
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen szempontbol a rovidszoru kutyak a legrosszabak, tenyleg mindenhol ott a szore, es nehez is kiszedni ruhabol, kanaperol, auto karpitbol, mert belefurodik a szovetbe. A hosszu szoru keverekem kevesbe problemasabb, hetente 2-3x furminatorozom a szoret, es ő nagyjabol gondmentes. De javasoltak mar par fajtat, erdemes azokbol valasztani.
2023. febr. 28. 10:19
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Csivava keverék kutyám van, még az alsóneműnkből is öntöm ki a szőrt mielőtt mosógepbe rakom. :D

Nálunk borzasztó állapotok vannak szőr ügyben, soha nem gondoltam volna előtte, hogy ez ezzel jár vagyis ilyen szinten. Felporszívózok, a kutya megy egy kört a lakásban és mintha SEMMIT se takarítottam volna.

Pedig a kozmetikus trimmeli azt mondta ettől kevesebb szőre hull.. xD

2023. márc. 1. 23:17
 19/21 anonim ***** válasza:
52%

Havanese gazdiként alátámasztom én is hogy nem hullatják a szőrüket, VISZONT nehéz őket szobatisztára nevelni, szóval ezt ne felejtsd el!

Ha meg tudod tanítani a kutyát arra hogy ne a padlóra pisiljen, akkor a Havanese egy csodás kutyus.

2023. júl. 29. 15:46
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó,nem nehezebb szobatisztasagra szoktatni.

Leginkább a kistestűekre amblokk jellemző,hogy kicsit később lesznek szobatisztak,mert kisebb a holyagjuk.

Nekem a havam 7-8 hónapos kora körül lett szobatiszta,a wheaten terrierem 4 hónaposan. De a havanesenel elrontottuk a pelenkával. Amint felszedtuk igazából rá 2 hónapra szobatiszta lett. Szóval ha kezdetektől nincs pelenka lent valószínű vmivel hamarabb erjük el a szobatisztasgot.

2023. júl. 30. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!