Hogyan aludhatnánk végre a kölyök lutya mellett?
5 napja hoztul el egy menhelről a 3 hónapos kutyust, az első 2 nap még oké hogy sírni fog kicsit éjszaka, de az hogy végig ordítja az éjszakákat és egy percet nem lehet tőle aludni, az már kicsit sok. Kertes házban vagyunk, de bent lakik velünk a házba, ezt is szeretnénk, de nem akarunk vele aludni, azért sem, mert az emeleten alszunk, onnan ugye meg nem tud lejönni segítség mélkül, le esne. Nap közben az egész alsó szinten szaladgál, de van hogy elzárjuk, de akkor az előszoba és a konyha az övé, ha hallja hogy ott vagyunk nem hisztizik, de estére amikor felmegyünk olyan ricsajt csinál, egyszerűen füldugóval is lehetetlenség aludni. Lassan már nem bírjuk ezt. Estére minden van neki, kikészítve pelenka, játékok, kiságy ahol amúgyis alszik, meg minden estére 2 felső tőlem és a páromtól hogy érezze a szagunk, volt hogy nyugtató zenét raktunk be neki.
Nem tudom màr mit csinálhatnánk még. Úgy megyek fel aludni hogy megsétáltazom egy óràt, játszok vele egy csomót, szóval ki van fárasztva rendesen, alszik 2 órát aztán éjféltől reggelig tolja a műsort. Valaki segítsen hogy mi az amit lehetne csinálni ezzel a helyzettel.
Ez sajnos még egy darabig így mehet, míg nem szokja meg az új helyét.
Ami nekem kicsit segített, mikor kutyáim kölykök voltak: este vacsi előtt jó nagy játék, mentális és fizikai fárasztás, minimum egy óra. Utána kiadós vacsora (mindig reggel kaptak kevesebbet). Ezzel általában sikerült kajakómába küldeni őket pár órára.
Amit még ajánlottak nekem (nem próbáltam, fogalmam sincs, működik-e): régi kattogós vekker órát berakni
Napközben mennyit vagytok vele? Ki van fárasztva mentálisan is?
Na a válasz felé lemaradt:
Régi kattogós vekkert berakni neki éjszakára a földre. Egy ex kutyás biztonsági őrtől kaptam a tippet, azt mondta, ő mindig ezt csinálta, ha új kölyök került hozzá és bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!