Ebben az esetben az ivartalanítás mellett döntenél?
A kutyusról: 8 éves, mentett bichon, egészségügyi indoka nincs, szaporítási szándék szóba sem jöhet, véletlenül sem, lakásban tartott, felügyelet nélkül nem találkozik más kutyával.
Ma konzultáltam az állatorvossal, hogy mit tanácsol, a következőket mondta: szerinte nincs szükség már egy plusz stresszre, egy műtétre az ő korában, mivel sem egészségügyileg, sem pedig viselkedés szempontjából nem indokolt (nem agresszív sem állattal, sem emberrel, nem zavar, hogy jelölget stb). Megelőzésképpen hasznos lehet, de ő nem javasolja.
Szóval a kérdés az, hogy vállaljam be vagy nem érdemes?
En ertem, de gondolj bele, hogy ivartalanittatni egyszer kell csak. A masik viszont ujra es ujra stresszeli.
Nekem mondjuk mindegy, mit csinalsz a kutyaddal. De nem mindig van igaza az allatorvosnak mellesleg. O sem tevedhetetlen.
Mindegy, irhatnam a tapasztalatokat a kutyainkrol, te az allatorvosodat ismered, benne bizol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!