Láncon tartott kutyákat hogyan lehetne törvényesen megmenteni?
Kelet Magyarországon sajnos nagyon sokan leragadtak a ‘80-as években. Tudok konkrét falut is, ahol rengeteg önsétáltató eb van, és vannak akik egész életüket láncra verve élik. Körülbelül a 95%-uk.
Tudom, mert fél évet laktam azon az országrészen. Könnyeimmel küszködtem mikor az én kutyámat sétáltattam és láttam őket az udvaron. Mind depressziósak, lehangoltak voltak, a terrierek pedig idegbetegek, tépték a drótkerítést is, és már nem is ugattak hanem ordítottak…
Hogyan lehetne ezen változtatni? Az a baj, tele vannak a menhelyek, és mivel rengeteg kutyáról van szó, nem is lehetne őket hova tenni. Viszont ez akkor sincs rendben.
Nem tudom kinek lehetne szólni.
Szurkolók az állatokért alapítványnak pl., viszont kell hozzá konkrét cím, képekkel.
De szélmalomharc... Nem nagyon tudsz mit tenni.
Esetleg annyit, hogy vállalsz ideiglenes befogadói posztot, abból van a pénzen kívül a legnagyobb hiány. Én is ezt csinálom, most is van nálam egy aknában talált kutya. Nem mentheted meg a világot, de egy mentettnek új világot adhatsz ezzel. Engem is ez nyugtat, csepp a tengerben, amit teszek, de a semminél több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!