Találtam egy kóbor cicát mikortól az enyém törvényesen?
Ha jelentkezett érte a gazdája, tehát igényt tart a cicájára és nem mond le a tulajdonjogáról a te javadra, akkor semmikortól sem lesz a tiéd törvényesen.
De nem is értem, ha jelentkezik érte a tulaj, miért nem adod vissza neki? Elvégre az övé a cica, nem pedig a tiéd. Ha annak ellenére sem adod vissza neki, hogy ő jelentkezett a saját cicájáért, abban az esetben bűncselekményt (szó szerint lopást) követsz el, hiszen eltulajdonítasz tőle valamit! Vigyázz, nehogy a végén te legyél feljelentve...!
Tehát ha jól értem, találtál egy cicát, akiért jelentkezett az eredeti gazdája, de te direkt nem adtad neki vissza, mert arra játszol, hogy magadnál tartsd a macskát addig, amíg törvény szerint a tiéd nem lesz?
Ilyen nincs. Ha jelentkezik érte a tulaj és te nem adod neki vissza, akkor gyakorlatilag meglopod.
Nincs ilyen törvény, ami előírná, hogy egy bizonyos idő után a tiéd lehet az állat.
Törvény szerint mindig azé, aki a tulajdonjogát igazolni tudja.
Hogy te mekkora görény vagy! Már bocsánat a görényektől!
Hirdeted, hogy keresed a gazdáját, mikor meg jelentkezik valaki, hogy az ő kislánya nagyon várja haza, akkor mégsem adod oda.
Azért ehhez pofa kell!
Főleg akkor, ha egyébként egy értékes fajtiszta macskáról van szó, ilyen esetben biztosan rendőrségi ügyet csinálnék a jogos tulajdonos helyében.
Az állatvédők is elmehetnek a bús bánatos pi.csába, ha nem jut eszébe senkinek, hogy rengeteg kis és nagycica vár gazdira (tavasszal van a főszezon), és ha ennyire akarsz macskát, akkor fogadj egyet örökbe.
Mintha ez az egy gazdátlan cica lenne az egész világon... komolyan nem kapok szikrát...
Teljesen biztos, hogy nem lesz 2 het utan semmilyen allat a tied, ha a gazdaja addig nem jelentkezett. Ez ordas hulyeseg, az a allatvedo szervezet, ami ilyet allit, menjen krumplit kapalni.
Minimum 3 honap, vagy inkabb egy ev, mire a rendesen kezelt "talalt targy" a tulajdonodba kerul.
Ugyanakkor, ha valaki nem tudja bizonyitani (valahogy) hogy az ove, akkor az nem az ove. Kesz, pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!