Mi van akkor, ha odapisil valahova a kutya pl egy áruházban?
Mi történik, ha lepisil valamit a kutyád?
Szerencsétlenebb esetben olyasmi tisztel meg, ahonnan nem lehet felmosni. Ez esetben kifizeted. Akkor, ha az egy több százezer forintos csilli-villi kanapé.
Ha szerencséd van, csak az üzlet kövezetére megy, ahonnan egyszerűen fel lehet takarítani.
A legegyszerűbb, hogy ha nem tudod biztosítani, hogy a kutyád ne rongálja meg a berendezést egy üzletben, ne vidd oda. Ahogyan harapós, agresszív kutyát sem uszítunk a boltban másokra és nem rongáljuk a berendezést.
Ez miért nem nyilvánvaló mindenkinek?
Budapesti vagyok, ugyan kutyam nincs, de eleg sokat jarkalok kutyabarat helyeken, latom a kutyakat, meg egyszer nem talalkoztam azzal, hogy barmelyik lepisilt volna barmit, nem hinnem, hogy gyakori jelenseg lenne… A kutyak eleg jol tanithatoak mindenre. Esetleg mielott elkezded barhova hurcolni, nem artana egy kutyasuli, lehet videken nem divat, de itt altalaban normalisan szocializalt, “tanult” kutyakkal maszkalnak az emberek, az osszes kutyas ismerosom jart suliba a kutyajaval.
Nem gondolom, hogy normalis jelenseg lenne, hogy a kutyak osszepisilik az osszes boltot, plane nem egy butorboltot… ahol ugye a kiallitasi darabok is eladoak lesznek idovel.
Ha ettől félsz, ne vidd be vagy figyelj rá extrán, illetve gyakoroljatok: ne hagyd, hogy a házakat oldalba pisilje, mert amúgy az üzlettulajdonosok és sok más ember nagyon utálja ezt, mégis sokan engedik a kutyáiknak, így tökéletes terep a gyakorláshoz.
Másik megoldás a hordozó, ha standard tacsid van, akkor rakd a bevásárlókocsiba a hordozót, de ha nem az a "terápiás kutya" jellem, akkor meg arra kell figyelned, hogy nehogy illetéktelenül benyulkáljanak, ő meg nehogy harapjon.
Nem hiszem hogy jelölne ilyen helyeken. Ha szobatiszta, akkor tudja hogy bent nem lehet. Nekem csak kan kutyáim voltak eddig, egyik sem pisilt be sosem (kivéve az öreget mikor utolsó évében már szenilis volt szegény), még csak nem is kellett tanítani nekik, úgyhogy szerintem nem lesz gond.
Szerintem teszteld le, menjetek be egy bevásárlóközpontba, a folyosón nem tud kárt okozni ha bepisil. De szinte biztos vagyok benne hogy nem fog.
A szobatisztaság azt jelenti, zárt térben nem pisil összevissza a kutya.
Sokan szerencsére már a kölyökkorban megtanítják a kanoknak, hogy fal-autó-kert-ember lába, stb tabu. Oda nem pisilhet.
A tacsid ivartalanítva van?
18#
A szocializáció nem azt jelenti amit te leírtál.
"Nem tudom eldönteni, hogy most sírjak, vagy nevessek..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!