Kistestű kutya gazdik, mennyire ugatós a kutyátok? Milyen fajta?
Kíváncsiságból kérdem.
Nekem csivavám és tacskó keverékem van, mindkettő ugatós :D előző kutyám valószínűleg csivava - tacskó keverék volt, ő csak akkor ugatott ha csengettek, séta közben soha, csendes kutya volt
Én megtanítottam a kutyám, mennyire ugasson. Nem egy nagy kaland.
Pulim van. Kb. egy falevél nem tudott úgy lehullani, hogy nem ugatta meg. Én meg bármire felébredek, szóval találni kellett rá valami megoldást.
A megoldás, (nem túlzok!) 4-5 alkalom, alkalmanként 20 másodperc! rászólás, fegyelmezés... volt!
Az utolsó alkalom, amikor "rászóltam" a fölösleges ugatásért, az annyi volt, hogy 1-szer(!) rákoppintottam bentről az ablakkeretre.
Ennek kb. 8 éve. Azóta csak akkor ugat intenzíven, ha hozzánk jön valaki.
Bár eltelt majdnem egy év, de válaszolok.
Nekem tacskó keverékem van, ő nagyon csendes kutya. Nagyrészt a házban tartózkodik, de csak nagyon indokolt esetben ugat. Kint az udvaron egy kicsit hangosabb, de ott sem viszi túlzásba, az utcán meg megint csendben van. És nem tanítottuk, hanem ő eleve ilyen csendes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!