Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit érdemes tudni a Corgikról,...

Mit érdemes tudni a Corgikról, ha tartani akarok?

Figyelt kérdés

2023. febr. 15. 19:55
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A corgi nem igazán rövid szőrű.
2023. febr. 16. 10:51
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
De, annak szamit ez meg, igen. Csak jo kis tomott bundaja van. 😊
2023. febr. 16. 10:55
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért ilyen drága,mert ritka fajta.Nem látsz mindennap corgit az utcán sétálni,benne van is is a dologban,hogy a királynő kutyája ezért is kell mélyen a zsebébe nyúlnia az embernek.A yorkie is problémás kutya mégis nagyon sokan tartják és még több száz ilyen példát lehetne felhozni.
2023. febr. 16. 15:25
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a rövidszőrű kutyáknak hullik a szőre, nem igazán értem ezt miért kellett kiemelni 🤔
2023. febr. 16. 15:35
 15/20 anonim ***** válasza:

Ritka fajta, ezért drága.

Minden kutya fajtiszta, mert kutya, és nem zsiráf-kutya keverék. Van corgi fajtamentő egyesület, náluk lehet erdeklődni. Vagy marad a tenyésztő. Menhelyeken nem nagyon van.

Hosszú gerincük miatt nem lépcsőzhetnek, ugrálhatnak, stb. Ha történik valami a gerincükkel, akkor az nem olcsó.

De előbb tájékozódj jól a kutyatartásról!! Mert még nem úgy tűnik hogy teljesen tálékozott vagy.

2023. febr. 16. 16:27
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem 5 éves a corgim, annyira azért nem macerás tartani. A kajára figyelni kell és nem lépcsőzhet, kb ennyi. Nem valami okosak, legalábbis sokáig azt hittem, hogy csak az enyém nem a legélesebb kés a fiókban, de amióta járunk corgis csoportba, azóta latom, hogy a fajtára jellemző. :D az enyém kimondottan kedves, jó személyiségű kutya, de az állatorvosom szerint ez ritka, a legtöbb egy köcsög, és én is ezt látom. Sokat kell fizikailag farasztani, velem fut és viszem terelni is. A meleget egyáltalán nem bírja.
2023. máj. 20. 07:45
 17/20 anonim válasza:
Ez hogy nem okosak ezt viccbol irtad nem? Hiszen corgid van azt mondod tehat feltetelezem kennelbol, fajtatiszta. Akkor bizonyara tudod, hogy a Corgit a vilag top 10 legokosabb fajtaja kozott tartjak szamon hivatalosan a mai napig, illetve tobbek kozott ezert is annyira draga kutya mivel sokkal okosabb az elterjedtebb fajtaknal. ( Nekem is corgim van, tapasztalatbol mondom sokkoloan okos allatok.)
2023. aug. 31. 20:27
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem, tenyleg nem okosak. Ezt látom a többin is, hiaba fajtatiszta meg dijnyertes felmenők. Az enyem kifejezetten ostoba. De nalam a border collie es a nemetjuhasz a merce.
2023. aug. 31. 22:35
 19/20 anonim válasza:

Igen. A collie, husky es hasonlokkal egyutt szerepel a top legokosabb fajtak kozott.

Ha egyszeruen beirod a googleba a szot hogy corgi, minden leiras es cikk arrol fog szolni hogy a rendkivul intelligens fajtak koze tartozik, ezt emlitik az elsok kozott meg ha rola van szo. Ez a teny.

Sajnalom, hogy a tied valamiert buta, de a te kutyad hianyossaga nem jellemez egy egesz fajtat es cafol ra a konkret tenyekre.

Azok a corgik vannak elkapatva akikkel szinte semmit sem foglalkoznak erdemben. Ok is okosak csak szarnak ra mit akarsz toluk.

2023. szept. 1. 00:06
 20/20 anonim ***** válasza:
Nezd, ismerek tobb corgit, mint irtam, ismerem az internet használatát, jarunk terelni, jarunk talalkozokra mind helyi, mind országos szinten. Értek a kutyákhoz, ertek a sajat kutyamhoz is, ne aggodj, foglalkozva van vele. Nem elkapatva van, akkor szimplan szarna ram es nem fogadna szót, hanem butuska. Abban tökéletesek, amire ki lettek temyesztve, de szamomra nem igazan fernek be az okos kategoriaba, dolgoztam tenyleg okos kutyakkal, eg es fold. Akkor is ha a googliban, legalabb 7 cikk arrol szól, hogy milyen okosak. :)
2023. szept. 1. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!